ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Zaposlenica škole prijavljena zbog sumnje da je četiri godine muljala na putnim troškovima, ‘digla‘ skoro 24.000 eura

Istraživanjem koje je provela policija utvrđeno je da je 51-godišnja zaposlenica jedne škole primala putne troškove iako na njih nije imala pravo

Ilustrativna fotografija

 Barbara Gindl/Afp/Profimedia/Barbara Gindl/afp/profimedia

Muljanje na putnim troškovima nešto više od četiri godine stajalo je jednu zaposlenicu škole na širem đurđevačkom području kaznene prijave.

Služba krim-policije PU koprivničko-križevačke otkrila je da je 51-godišnjakinja s područja Zagrebačke županije počinila kazneno djelo prijevare.

- Sumnja se da je kao zaposlenica školske ustanove na širem đurđevačkom području od studenoga 2018. do veljače 2023. godine primala putne troškove za putovanje na posao od mjesta prebivališta, iako je neprijavljeno boravila na adresi na širem đurđevačkom području te nije imala pravo primati putne troškove, čime je stekla protupravnu imovinsku korist od najmanje 23.865 eura - otkrivaju iz policije, koja je protiv nemušte djelatnice škole podnijela prijavu za prevaru nadležnom državnom odvjetništvu.

U slučaju da dođe do optuženja, sudskog postupka te osuđujuće presude, novac će morati vratiti te se na posao neće moći vratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:09