OBITELJSKO NASILJE

Zagrebački poduzetnik pred djetetom zgrabio suprugu, razlog je - Instagram!

Sutkinja mu je izrekla 920 eura novčane kazne, a privedeni muškarac priznao je grijeh

Ilustracija

 Rawpixel/Alamy/Alamy/Profi/Rawpixel/alamy/alamy/profi

Kad je zagrebački poduzetnik P. L. (60) prekjučer navečer vidio da njegova supruga poseže za njegovim mobitelom kako bi vidjela sadržaj istog, on se raspametio i pred djetetom ju uhvatio za ruku i odgurnuo.

Na kraju je ona pozvala policiju koja je odmah došla u njihov zagrebački stan te ga odvela u postaju na prekršajnu obradu. Zatim je jučer doveden na Općinski sud gdje je ekspresno i osuđen zbog kršenja članka 22. st.3 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Sutkinja mu je izrekla 920 eura novčane kazne, a s obzirom na to da je prenoćio u postaji na kraju mora platiti 840,37 eura dok je oslobođen plaćanja sudskih troškova. S obzirom na to da je privedeni muškarac priznao grijeh i složio se s kaznom, presuda je odmah postala i pravomoćna.

A prema optužbi, oko 21 sat u ponedjeljak 14. kolovoza on je počinio tjelesno nasilje u obitelji na štetu supruge i u prisutnosti djeteta. Njegova je supruga htjela uzeti njegov mobitel kako bi pogledala poruke na aplikaciji Instagram. Mobitel je u tom trenutku bio na pultu dnevnog boravka spojen na punjač. Čim je došla do mobitela i krenula rukom prema njemu, on ju je uhvatio desnom rukom za zapešće njezine desne ruke i tako ju spriječio da se domogne mobitela. Ozlijedio ju nije, ali je taj čin kod nje izazvao uznemirenost i povredu dostojanstva pa se obratila za pomoć policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:24