NIZ PREKRŠAJA

Vozio pijan pa vrijeđao policajce koji su mu u autu pronašli 0,8 g droge i teleskopsku palicu

Puljanin (28) kažnjen je 26.768 kn i izrečena mu je mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

Ilustracija

 Robert Fajt/CROPIX

Jeste li se ikad zapitali kolika je cijena teleskopske palice i 0,8 grama mješavine duhana i marihuane ako vam ih pronađe policija te vas uhvati još na sve i u prekršaju kako vozite pijani pa ih odlučite izvrijeđati?

Cijena tog iskustva s druge strane zakona, a koju je osjetio na vlastitoj koži 28-godišnji Puljanin, je 26.768 kuna i izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Sve je krenulo kad je policija u subotu oko 3,25 sati kontrolirala promet u Rizzijevoj ulici u Puli. Zaustavili su BMW pulskih oznaka kojim je u smjeru Voltićeve upravljao 28-godišnjak. Odmah po zaustavljanju, krenuo je s repertoarom psovki nakon čega je "pao" alkotest jer mu je izmjereno 1,24 promila, dok je testiranje na droge odbio.

Uhićen je i smješten u policijske prostorije da dođe k sebi i otrijezni se nakon čega je postao predmetom kriminalističke obrade jer su kod njega policajci nedugo nakon zaustavljanja u prometu pronašli 0,8 grama droge i teleskopsku palicu čije je posjedovanje i držanje zabranjeno.

U konačnici je odveden na nadležni sud zbog počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, a sankcioniran je i zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:07