LIKVIDACIJA NA PAGU

Vozio je Ferrari, družio se sa starletama i bio član nemilosrdnog klana. Mještani: ‘Drag i odgojen momak‘

O Goranu Vlaoviću se u javnosti baš ništa nije znalo sve do prošlog tjedna

Ubojstvo Gorana Vlaovića na Zrću

 Jutarnji List/

Pripadnik "škaljarskog klana" Goran Vlaović bio je visokopozicioniran u ovoj kriminalnoj grupi, živio je na visokoj nozi, vozio skupe aute, izlazio, stalno bio u društvu starleta i poznatih ljepotica, a o njemu se u javnosti baš ništa nije znalo sve do prošlog tjedna kada je brutalno likvidiran u trenutku kada je izašao iz noćnog kluba na Pagu. Zbog toga je Vlaović dobio epitet najmisterioznijeg kriminalca u regiji, piše Blic.

Ni nakon što je ubijen do Vlaovićeve fotografije nije moguće doći, pa ni danas javnost ne zna kako je izgledao jedan od, navodno, visokopozicioniranih članova nemilosrdnog "škaljarskog klana". Njegovo ubojstvo je, prema svim pokazateljima iz istrage, naručeno najvjerovatnije upravo od suparničkog klana - kavačkog. Vlaović je dugo praćen i za njegovu egzekuciju unajmljen je državljanin Srbije, Kraljevčanin Duško Tanasković.

image

Privođenje Duška Tanaskovića

Luka Gerlanc/Cropix

Istraga ubojstva, koje je počinjeno pred brojnim svjedocima, još je u tijeku, a Vlaovićev privatni život intrigira javnost. Kako navode izvori iz Crne Gore, Vlaović je vozio Ferrarija, redovno je bio viđen u poznatim klubovima, uvijek u društvu atraktivnih starleta. Posljednje dvije godine bio je u ljubavnoj vezi sa bivšom Miss Srbije i učesnicom "Parova" Draganom Banić. Upravo je s njom bio i kobne noći na Pagu. Taman kada je izašao iz kluba u kojem su se provodili na Sonus festivalu do 6 ujutru, ubojica mu se prišuljao s leđa i ispalio mu metak u vrat. Bivša misica, kako je ispričala za medije, čula je da joj je partner ranjen pa je pojurila za njim do bolnice, gde je i preminuo.

image

Dragana Banić

Instagram/dragana Banić/

Kako je već pisao Jutarnji list, upravo zbog nje je Goran Vlaović i došao na Pag, kako bi se provodili na Sonus festivalu. Ubojica i nalogodavac egzekucije su to očigledno dobro znali. Sasvim je sigurno i da je Tanasković imao pomagača koji je Vlaovića pratio po festivalu, te ubojici, koji je čekao ispred, javio kada je Vlaović izlazio iz kluba.

image

Trenutak ubojstva Gorana Vlaovića

Screenshot/instagram/

Ubijenog Vlaovića, građani Herceg Novog, odakle je rodom, opisuju kao primjerenog i odgojenog momka. Mještani kažu da nisu znali da ima ikakve veze sa škaljarskim klanom. Međutim, kažu da je rodni grad napustio davno, prije više od 15 godina.

- Kažu da je živio sa stilom, da je imao mnogo novca i da je bio puno moćniji igrač nego što se mislilo. Više vremena je provodio u Italiji i na Ibizi, gdje je imao kuću. Vozio je Ferrari, bio u vezama sa starletama. Priča se da je bio dosta jak - naveo je Duško Kovačević, novinar i analitičar iz Crne Gore.

O njemu se, međutim, u medijima pisalo samo prije više od 10 godina. Tada je bio optužen za sudjelovanje u likvidaciji vođe navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića (29) koje se dogodilo 2009. godine u Crnoj Gori. Za ovo ubojstvo bila su optužena braća Roganović sa kojima je Vlaović bio blizak, međutim, kako se navodi, kasnije su se sukobili i njihovo prijateljstvo je prekinuto. Od tada pa sve do prošlog četvrtka kada je likvidiran, o Vlaoviću u medijima nije bilo ni jednog slova.

Čak i nakon što je ubijen, veći broj crnogorskih medija o njemu je jako šturo pisao.

Inače, Vlaović se uvijek kretao u društvu svog tjelohranitelja, no gdje je on bio tog kobnog jutra, ne zna se, jer se istraga zločina još vodi.

Ni u srpskim, ni u crnogorskim medijima nije se pojavila Vlaovićeva osmrtnica, kao što je to bio običaj nakon svake likvidacije visokopozicioniranih članova dva najmoćnija crnogorska klana. U Herceg Novom, njegovom rodnom gradu, također nema osmrtnice. Kako se neslužbeno doznaje, Vlaović će, prema odluci obitelji, biti sahranjen u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:28