NESREĆA KOD KOSNICE

Vozač iz Srbije shrvan i utučen: ‘U 40 godine karijere nisam imao nikakav prekršaj, a sad ovo...‘

Stevan R. je 10. listopada u 14.16 sati na zaustavnoj traci na autocesti A3 kod zagrebačkih čvorova Jakuševac i Kosnica usmrtio nedužnog 64-godišnjeg vozača
 Damir Krajac/Cropix

Vidno shrvanog i utučenog 73-godišnjeg Stevana R., profesionalnog vozača iz Srbije, danas popodne dovela je zagrebačka policija u lisicama na Županijski sud u Velikoj Gorici uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom jer je tužiteljstvo tražilo za njega pritvor.

Kako doznajemo, u trenutku naleta na zaustavljeni kombi, 73-godišnjak se kretao brzinom između 70 i 80 kilometara na sat i prošao je alkotest, a u tužiteljstvu kao niti na sudu, nije mogao suspregnuti suze.

- Žao mi je, najiskrenije mi je žao. Više od 40 godina vozim i nikada nisam imao nikakav prekršaj u prometu a kamoli ovo - izustio je tek kratko vremešni vozač kamiona Stevan R. koji je 10. listopada u 14.16 sati na zaustavnoj traci na autocesti A3 kod zagrebačkih čvorova Jakuševac i Kosnica usmrtio nedužnog 64-godišnjeg vozača koji se, najvjerojatnije, zbog kvara na vozilu zaustavio na spornom traku.

Navedenu trasu navodno dobro poznaje jer surađuje s jednom riječkom tvrtkom, a sudu je ponudio i jamčevinu od 10 tisuća eura koja, međutim, trenutno nije prihvaćena te mu je dežurna sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila jednomjesečni istražni zatvor s obzirom na to da je strani državljanin pa postoji opasnost od bijega.

Branio se šutnjom, kaznena i prekršajna evidencija su mu sve do trenutka nesreće bile čiste, a kamion kojim je upravljao pod stare dane kako bi si poboljšao kućni budžet poslan je na vještačenje kao i njegov mobitel. Ujedno se čekaju i rezultati vještačenja kombija na koji je naletio kao i obdukcija preminulog muškarca.

Kako smo jutros objavili, za osumnjičenog srbijanskog vozača je tijekom policijskog očevida koji je trajao satima na mjestu užasa utvrđeno da je skrivio nesreću navedenog datuma u 14.16 sati kada je teretnjakom srbijanskih nacionalnih oznaka u zaustavnoj traci naletio na kombi i na čovjeka koji je bio iza bočno pored.

-Obavljenim očevidom kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici te prikupljenim obavijestima svjedoka koji su se javili temeljem objavljenih oglasa u medijima od strane policije utvrđeno je kako je za izazivanje prometne nesreće odgovoran 73-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao teretnim automobilom srbijanskih nacionalnih oznaka s priključnim vozilom kojom prilikom je prednjim dijelom teretnog automobila naletio na teretno kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka koje je bilo zaustavljeno na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi - kažu iz PU zagrebačke navodeći da je vozač kombija u kobnom trenutku bio izvan vozila i kojem, nažalost, nije bilo spasa unatoč promptnoj medicinskoj intervenciji. Obitelji preminulog čovjeka pritvaranje krivca nesreće nije nikakva utjeha a dok se pripremaju za posljednji oproštaj žele doznati istinu i prave razloge tragedije koja ih je zavila u crno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:39