ZAVRŠILA U BOLNICI

Vozač e-romobila u Ivancu naletio na ženu i ozlijedio je pa pobjegao s mjesta nesreće

Nesreća se dogodila u ponedjeljak u večernjim satima, kad je žena (51) prelazila cestu preko pješačkog prijelaza i pritom gurala bicikl
Ilustracija
 -/Panthermedia/Profimedia

U naletu električnog romobila u Ivancu 51-godišnja žena je ozlijeđena, a varaždinska policija apelirala je na sve koji se koriste e-romobilom kao prijevoznim sredstvom da budu vrlo oprezni i pridržavaju se sigurnosnih pravila pješaka.

Na ženu je e-romobilom naletjela zasad nepoznata osoba.

Policijska uprava varaždinska priopćila je da se nesreća dogodila u ponedjeljak u Ivancu u večernjim satima, kad je 51-godišnjakinja prelazila cestu preko pješačkog prijelaza i pritom gurala bicikl.

Tom je prilikom na nju naletio vozač e-romobila, a žena je pala na kolnik i zadobila ozljede. Zbog težine ozljeda, koje zasad nisu okvalificirane, medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici.

Vozač e-romobila pobjegao je s mjesta nesreće, a policija traga za njim.

Apel policije vozačima e-romobila

Upravo zbog ovog događaja, ali i sve većeg broja e-romobila u Varaždinskoj županiji posebice u Varaždinu, policija je uputila apel svima koji koriste to prijevozno sredstvo da se ponašaju odgovorno i paze na pješake. Posebno apeliraju na učenike i studente budući su oni većinom korisnici e-romobila.

Iz varaždinske policije podsjećaju da električni romobil u Zakonu o sigurnosti na cestama nije definiran kao prijevozno sredstvo, odnosno nije za njih propisana posebna kategorija vozila, ali i da je kretanje romobilom zabranjeno kolnikom, pa svi koji se njime voze, za to koriste pješačke staze.

Trenutno je "jurilicama" na dva mala kotača mjesto na nogostupima i pješačkim stazama, odnosno mjestima na kojima se kreću pješaci, napominju iz policije.

Ističu da se pješaci sporo kreću obilježenim pješačkim stazama, dok električni romobili mogu razvijati veće brzine i vrlo često ne mogu predvidjeti neke prepreke ili situacije na koje mogu reagirati. Zato mogu ugroziti sebe ili druge osobe.

Iz PU varaždinske stoga pozivaju vozače e-romobila da radi svoje sigurnosti, ali i sigurnosti drugih pješaka, tijekom vožnje nose kacigu, štitnike i reflektirajuću odjeću, da ne koriste mobitel rukom, da ne prevoze djecu ili druge osobe i da imaju upaljena svjetla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:55