NOVA DRAMA

Velika policijska potjera za državljaninom Srbije koji je vozio čak 17 ljudi imala je tragičan kraj...

U četvrtak u 21.30 policija je u Velikoj Jamničkoj uočila sumnjivo vozilo i krenula za njim...

Ilustrativna fotografija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Osim potjere koja je jutros završila uhićenjem Moldavca koji je prevozio u kombiju tridesetak ilegalaca, zagrebačka policija i u četvrtak navečer u Velikoj Jamničkoj imala je pravu potjeru za vozilom s ilegalcima.

Potjera je imala tragičan kraj jer su policajci u šumi naišli na vozača koji je pobjegao kroz šumu, a radilo se o 26-godišnjem državljaninu Srbije koji je nedugo nakon njihova dolaska preminuo, a što su ustanovili liječnici ekipe Hitne medicinske pomoći koja je bila pozvana na intervenciju.

Naime, u četvrtak oko 21.30 sati u Velikoj Jamničkoj na području Jastrebarskog su policijski službenici uočili osobni automobil stranih nacionalnih oznaka, za koji je naknadno očevidom utvrđeno da mu je isteklo važenje prometne dozvole, a za koji su posumnjali da se u njemu prevoze strani državljani. Nakon što je osobno vozilo skrenulo na cestu u Bratini, policijski službenici su se nastavili voziti za njim.

S obzirom na to da je vozač osobnog automobila uočio da se iza njega kreće drugo vozilo, s ciljem skrivanja nakon zavoja i nakon što su mu policijski službenici izašli iz vidokruga, skrenuo je na makadamski put i potom na šumski put na kojem se nalazilo mokro blato zbog čega je naletio na stablo. Nakon naleta na stablo, vozač osobnog automobila stranih nacionalnih oznaka izašao je iz vozila i pobjegao kroz šumu.

Policijski službenici koji su se vozilom kretali iza njega došli su na mjesto prometne nesreće te su u vozilu stranih nacionalnih oznaka zatekli 17 stranih državljana koje je vozač ostavio te su za iste policijski službenici odmah organizirali dolazak hitne medicinske pomoći.

Na mjestu događaja je Hitna pomoć pregledala strane državljane te je njih 12 prevezeno u bolnice na području Grada Zagreba gdje je nakon liječničke obrade utvrđeno da su tri maloljetne osobe lakše ozlijeđene, kao i sedam punoljetnih osoba, dok je jedna osoba teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju, dok za jednu osobu još nije poznata kvalifikacija ozljeda.

Policijski službenici su pretragom terena na kojem je osobni automobil stranih nacionalnih oznaka naletio na stablo, nedaleko od mjesta događaj,a pronašli muškarca za kojeg se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, nakon što je naletio na stablo i napustio vozilo, nedaleko mjesta događaja preminuo, a što su utvrdili djelatnici Hitne pomoći koji su mu pokušali pružiti pomoć. Utvrđeno je kako se radi o 26-godišnjem državljaninu Republike Srbije.

Strani državljani dovedeni su u službene prostorije gdje su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:58