NOĆNO DIVLJANJE

Velika noćna policijska akciju u Zagrebu: ‘Dobili smo pet dojava, bili smo na ulicama šest sati‘

Utvrđeno je ukupno 87 prometnih prekršaja

Ilustracija, policija na autocesti

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Dosta vozača i dalje se po metropoli okuražuje voziti modificirane i tehnički neispravne automobile a usput ujedno stvaraju buku i remete javni red i mir te krše prometne propise.

Zagrebački policajci su noćas ponovno proveli akciju pojačanog nadzora prometa u Zagrebu točnije u zonama trgovačkih centara i objekata brze hrane.

Tijekom punih šest sati od 21 sat do 3 sata s petka na subotu, policija je zaprimila pet dojava o mogućim okupljanjima koja obično rezultiraju potencijalnim kršenjem propisa počevši od proklizavanja kotača i bučenja.

U jednom slučaju su policijski službenici posumnjali na nepoštivanje propisa o tehničkoj ispravnosti vozila te su tri osobna automobila poslana na izvanredni tehnički pregled gdje je utvrđena tehnička neispravnost vozila. Pojačanom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je ukupno 87 prometnih prekršaja, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava zbog nepripadajuće registarske pločice na vozilu.

- Od ukupno utvrđenih 10 prekršaja tehničke neispravnosti vozila na njih sedam utvrđeni su opasni tehnički nedostaci, dok su na tri vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci na vozilu. Utvrđeno je i 19 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pa su tri vozača zadržana na triježnjenju. Zbog nepropisne brzine zabilježeno je 10 prekršaja, također je evidentirano 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja isteka važenja prometne dozvole, sedam prekršaja isteka važenja vozačke dozvole te 20 ostalih prekršaja - otkrivaju iz PU zagrebačke rezultate noćašnje akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:36