UBOJSTVO U ZAGREBU

Umirovljenica preminula nakon šestodnevne borbe za život: Izbo ju je podstanar nakon svađe

Muškarac je prilikom nedavne svađe ženi zadao više ubodno-reznih rana po vratu i rukama, od kojih je ista naposljetku i preminula
Ilustrativna fotografija
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon šestodnevne borbe za život, u KBC Sestre Milosrdnice od posljedica premlaćivanja i zadobivenih ubodno-reznih rana, preminula je 74-godišnja zagrebačka umirovljenica.

Nakon svirepog zločina koji je uslijedio tijekom žestoke prepirke, policija je odmah uhitila 44-godišnjeg Amira E. i kazneno ga prijavila za pokušaj ubojstva.

Po dovršetku istraživanja, predan je pritvorskom nadzorniku nakon čega je ispitan u tužiteljstvu, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je potom odredio jednomjesečni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

No, s obzirom na smrtni ishod, tužiteljstvo koje je donijelo rješenje o provođenju istrage će prekvalificirati kazneno djelo.

Podsjetimo, Amir E. se 29. travnja oko 6.30 sati u podstanarskom unajmljenom stanu u Ulici Jurja Žerjavića posvađao sa 74-godišnjakinjom.

Njihovi međusobni odnosi su duži vremenski period već bili narušeni pa je svađa prerasla u fizički obračun tijekom kojeg je Amir posegnuo za nožem te umirovljenici zadao više ubodno-reznih rana po vratu i po rukama.

U svojim nakanama da nesretnu ženu ubije, spriječila ga je policija koju je netko od susjeda pozvao nakon što je začuo nesnosnu buku, prijetnje i vapaje.

Nažalost, umirovljenica je podlegla stravičnim ozljedama unatoč intenzivnoj liječničkoj pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:07