NA PODRUČJU IRSKE

UHIĆENA NAJTRAŽENIJA HRVATSKA KRIMINALKA U bijegu je bila od 2014. godine, nalazila se na Europolovoj tjeralici

Zorka Rogić
 Europol

Zorka Rogić, 29-godišnja Hrvatica za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a koja je u sklopu „Crime has no gender“ objavljena na European most wanted listi tijekom listopada 2019. godine, uhićena je 29. siječnja na području Irske.

Ministarstvo unutarnjih poslova ističe kako je Rogić uhićena zahvaljujući intenzivnom radu i ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje te MUP-a.

Opširnije o toj jedinici MUP-a pročitajte OVDJE

Njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste.

Hrvatska je tražila 28-godišnju Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je od 2014. godine.

Slobodna Dalmacija je pisala da se Zorka Rogić prije nestanka s kriminalne scene preselila iz Viškova na područje Osijeka i Đakova gdje se s muškim partnerima uglavnom bavila teškim krađama,prijetnjama i iznudama. U nekima od njih i ona je sama bila žrtva i neka kaznena djela su počinjena i na njezinu štetu.

Za njom je Općinski sud u Rijeci 25. siječnja 2017. i 14. studenog iste godine raspisao dvije tjeralice za dva različita kaznena djela.

Prvo djelo za koju se Zorka sumnjiči je nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a drugo djelo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksplozivnih tvari.

Za nijedno od ovih djela Zorka ne može dobiti više od 12 godina po svakom djelu, a ako joj se dokaže krivnja mogla bi joj se ova dva djela objediniti u jedan sudski postupak gdje nema kumulativne kazne, ali joj sigurno neće biti olakotna okolnost što je bježala od hrvatskog pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:50