BIVŠI ČLAN HDZ-a

Udario pješaka šakom u glavu: policija Ivicu Modrića trebala dovesti na sud, ali nisu ga pronašli

U istrazi se branio šutnjom, na početku suđenja je krivnju odbacio, a za njega tužiteljstvo traži deset mjeseci zatvora
 CROPIX

Dan prije nego što je, prema odluci suca Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, trebao biti doveden u pratnji policije na sudsko ročište, Ivica Modrić (52), bivši član Uprave HOPS-a i osječkog gradskog HDZ-a, poslao je sudu e-mail u kojem traži izuzeće raspravnog suca. No, predsjednica suda je taj zahtjev odbila kao neosnovan, pa je Modrićev odvjetnik Franjo Ribić, budući da mu se klijent nije pojavio na raspravi jer ga policija nije uspjela pronaći, dostavio u spis povijest bolesti kojom ispričava njegov nedolazak i potom predložio da se rasprava održi bez Modrićeve prisutnosti.

Modriću, koji je prema sudskom registru aktualni zamjenik predsjednika NO-a Glasa Slavonije, sudi se zbog teškog premlaćivanja prolaznika 2019. na zagrebačkom Vrbiku. U istrazi se branio šutnjom, na početku suđenja je krivnju odbacio, a za njega tužiteljstvo traži deset mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Prema optužnici, 28. ožujka 2019. oko 16.25 sati u Ulici Lavoslava Ružičke na Vrbiku Modrić se, izašavši iz Škode Superb, verbalno sukobio s pješakom koji je prelazio pješački. S ciljem da ga teško ozlijedi, prema optužbi, Paška P. je udario šakom u lice i oborio na tlo.

Rezime obračuna su teške ozljede koje je zadobio pješak - krvni podljev lijevog oka, prijelom lijeve jagodične kosti u području očne šupljine, višeiverni prijelom gornje čeljusti sinusa s krvarenjem u sinusima te pomakom čeljusti. Operacijom su mu ugradili titansku bimetalnu pločicu.

Vrlo emotivno i detaljno Modrićeva žrtva Paško P. ispričao je dan iz noćne more koji je, umjesto u društvu djeteta nakon povratka s posla, proveo u bolnici i s policijom.

- Tog poslijepodneva išao sam po dijete u vrtić. Dok sam stupio na kolnik prelazeći zebru, vidio sam na 10 do 15 metara udaljenosti Škodu kako se približava. S vozačem sam uspostavio kontakt očima, računao sam da ima dovoljno vremena da stane kako bi me pustio da prijeđem ulicu. Međutim, vozač nije usporio, već je jače stisnuo po gasu te prošao kraj mene na 30 do 50 centimetara. Instinktivno sam poskočio i dotaknuo jagodicama desne ruke po zadnjem desnom bočnom dijelu auta. Zakočio je naglo, a ja sam prešao cestu dok mi je on mahao lijevom rukom kroz prozor te rekao: 'Kome ti diraš auto?' - ispričao je u sudnici Paško P.

Na to je Modrića pitao "je li normalan", ukazavši mu da ga je zamalo pregazio. No, Modrić je, otkriva dalje svjedok, nastavio: "Dosta mi je vas mladih!"

- Rekao sam mu da umjesto da muči, on me napada. Bio sam frustriran, mahnuo sam rukom i izrekao mu jednu psovku, ali, da napomenem, on je mene prije toga već pošteno počastio psovkama. Nastavio sam hodati dalje jer za mene je stvar bila gotova. Računao sam da je i on već otišao, ali kako sam čuo da trube auti, okrenuo sam se i vidio Škodu koja je i dalje bila na cesti te vozača da hoda prema meni. Mislio sam da će mi se unijeti u facu, ali mi je taj stariji čovjek, koji mi otac može biti, rekao 'sad ćeš vidjeti' te me desnom rukom udario u lijevu stranu lica. Pao sam na pod i lupio glavom. A kad sam se ustao s poda i vidio u staklu kafića deformirano lice, pitao sam vozača je li svjestan što mi je napravio. Odgovorio mi je da sam se tek sad uvalio u probleme i da ne znam s kim imam posla. Krv s lica je samo počela teći - opisao je dalje Paško P. koji od premlaćivanja ima trajno oštećenje živaca lijeve strane lica.

Vozača je još, otkriva, pozvao da pričeka policiju, ali je umjesto toga Modrić pješaku zaprijetio specijalnom policijom i odvezao se dalje.

Netom prije dolaska policije Paško P. je mobitelom slikao napadača, tablice, ali i dio auta koji je dotaknuo dlanom kako bi imao dokaz, napominje, da oštećenja nema.

Čuvši to, Modrićev odvjetnik je predložio da se na idućoj raspravi kao dokaz pregledaju fotografije vozila, ustvrdivši da je nakon incidenta na Vrbiku "napravljena procjena štete vozila jer su na autu bila vidljiva ozbiljna oštećenja"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:22