NASILJE PRED KANTINOM

U zatvoru se potukli Zavadlav i Dean Majstorović Điđi, pretpostavlja se da je razlog sukoba - Jere Malvasija

Upravo je Malvasija, prema optužnici, bio glavna meta njegovog ubilačkog pohoda u kojem je likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića

Majstorović i Zavadlav

 Cropix

U zadarskom zatvoru u utorak ujutro došlo je do fizičkog sukoba između dvojice istražnih zatvorenika iz Splita - Filipa Zavadlava i Deana Majstorovića zvanog Điđi. Kako je Slobodna Dalmacija doznala iz pouzdanih izvora, do tučnjave je došlo u jutarnjim satima kada su se i jedan i drugi našli u redu čekajući da pravosudni policajac otvori vrata od kantine kako bi zatvorenici mogli kupiti cigarete i druge potrepštine.

U jednom trenutku došlo je do naguravanja njih dvojice te međusobnog šaketanja u kojem su i jedan i drugi zadobili ogrebotine i masnice. Sve je trajalo manje od minute, a čim su pravosudni policajci vidjeli da se nešto "zakuhalo" brzo su reagirali i razdvojili ih. Obojica su odvedeni na liječnički pregled gdje je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede, a tek treba vidjeti kakve će stegovne mjere dobiti zbog ovog sukoba.

O samoj tučnjavi do jučer poslijepodne nisu bili obaviješteni niti splitski sudac Dinko Mešin koji je zadužen za Majstorovićev predmet, a niti njegova kolegica Višnja Strinić koja vodi ponovljeno suđenje Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo.

Podsjetimo da je Zavadlav trebao u srijedu, četvrtak i petak biti na splitskom sudu u nastavku suđenja, no u utorak je došla informacija da su ročišta odgođena zbog toga jer Zavadlavov novi odvjetnik po službenoj dužnosti, Toni Vukičević, treba više vremena za razradu obrane obzirom da je tek prije koji dan uspio porazgovarati sa svojim klijentom koju mu je kazao da ima neke nove dokaze i svjedoke. Niti odvjetnik u srijedu ujutro nije znao da je njegov klijent bio sudionik tučnjave u zatvoru.

Nije službeno poznato zbog čega su se Zavadlav i Majstorović "pošibali", no nije teško zaključiti da bi jedan od uzroka mogao biti osobi koja ih veže - Jerku Malvasiji zvanom Jere. Naime, Malvasija je jedan od vrlo bliskih ljudi Deanu Majstoroviću, a nalazi se trenutno u istražnom zatvoru kao dio zločinačke organizacije kojoj je na čelu bio, po optužnici USKOK-a i nedavnoj nepravomoćnoj presudi, baš Majstorović.

U travnju ove godine sudsko vijeće suca Dinka Mešina izreklo je u ponovljenom postupku novu nepravomoćnu presudu Điđijevoj skupini i to zbog pokušaja ubojstva i dilanja droge. Majstorović je osuđen na 11 godina, a Malvasija na šest godina zatvora i to zato jer je osim sudjelovanja u planiranju paljenja objekata, preprodavao drogu za Điđija. No, Malvasija je u svojoj obrani sve negirao.

- Nikakva zločinačka organizacija ovo nije niti sam ja član ičega. Ne poznam tog M. niti mi je Điđi ikad davao ikakve naredbe da ga pratim. Za drogu iz Južne Amerike sam saznao tek iz optužnice i o tome ništa ne znam. A ovi razgovori su snimani dok smo ja i moja tadašnja cura bili u krevetu, to je bilo moje laganje i muljanje, bija sam drogiran i spreman na svakave perverzije i da joj se uvučem u gaćice pa sam zato svašta priča. To nije istina, tija sam ispasti mangup pred njom - branio se Malvasija.

Upravo je Malvasija prema optužnici po kojoj se Zavadlavu sudi u ponovljenom postupku, bio glavna meta njegovog ubilačkog pohoda u kojem je 11. siječnja 2020. godine hicima iz kalašnjikova ubio Marina Bobana i Juricu Torlaka te potom i Marina Ožića Paića koji je nailazio na motociklu "Suzuki Burgman", a kojeg je Zavadlav najvjerojatnije izrešetao zamijenivši ga baš za spomenutog Malvasiju.

U optužnici se spominje da je nakon pucanja u Bobana i Torlaka Zavadlav krenuo prema Kamenitoj ulici gdje se nalazi kuća obitelji Malvasija, no da tamo nije našao Jerka pa je krenuo dalje ulicom kada je naišao Ožić Paić. Sam Malvasija je kasnije u istrazi kazao da je jedno vrijeme koristio motor marke "Suzuki Burgman" sive boje kojeg je posudio od prijatelja.

Na suđenju Zavadlavu u travnju ove godine Malvasija je svjedočio kazvši da nema pojma zašto je "stavljen u ovu priču".

- Tog dana sam bio u stanu na Barutani, spavao sam. Prijatelj me probudio i kazao mi da su me proglasili mrtvim, pa onda ubojicom. Zvao sam prijatelje da provjerim o čemu se radi - rekao je Malvasija.

Tijekom istrage je kazao da Filipa Zavadlava nije poznavao i da nikad nije imao kontakt s njim, a nije poznavao niti ubijenog Ožića Paića. Malvasija se tada požalio kako su mu mediji i Zavadlav uništili život. Predložio je Zavadlavu neka kaže je li ga htio ubiti. Na odlasku iz sudnice, Malvasija je uputio dugi pogled Zavadlavu poručivši mu: "Dođi u Lepoglavu". Ovaj mu je odgovorio: "Ne čujem", piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:52