SUMNJIV BIZNIS

U Zagrebu otkrivena ilegalna klinika za povećanje usana, oduzeti materijali nepoznatog podrijetla

Osim deset tisuća kazne za prekršaj zatečenoj strankinji inspekcija rada izdala je i rješenje o kazni od 7.000 kuna

Ilustracija

 Ihor Pukhnatyy/Depositphotos

Inspektori Državnog inspektorata, tržišni inspektori i inspektori rada u području radnih odnosa, nakon višemjesečnih pripremnih radnji proveli su koordinirani inspekcijski nadzor u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova nad fizičkom osobom, državljankom treće zemlje, koja je u Zagrebu u iznajmljenom studio apartmanu pružala usluge ‘povećanja usana hijaluronskim filerima‘.

Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da ista obavlja djelatnost za koju nije registrirana.

Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000,00 kn te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla (hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici i slično) koji su bili namijenjeni za ‘tretmane povećanja usana‘, isti su proizvodi i oduzeti.

Nadalje, inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7.000,00 kn zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, priopćio je DIRH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:48