DUĆANI, LJEKARNE...

U Zagrebu dolijao serijski razbojnik: ‘Odradio‘ 42 pljačke, ali u ljekarni u Rapskoj je pogriješio

Oružana pljačka ljekarne u Rapskoj ulici u petak, dovela je policiju do pljačkaša

Oužje kojim je razbojnik prijetio

 PU zagrebačka

Oružana pljačka ljekarne u Rapskoj ulici u petak, dovela je policiju do pljačkaša kojega su tražili za ukupno 42 pljačke počinjene na području Zagreba u posljednje dvije godine, a u kojima je opljačkano skoro 25.000 eura. Policija je izvijestila kako su nakon pljačke u Rapskoj policajci tragali za osobom koja je opisom odgovarala pljačkašu, te su ga uhitili.

No, na kriminalističkom istraživanju u Heinzelovoj, te u pretragama stanova koje je pljačkaš koristio, pronađeni su predmeti zbog kojih su kriminalisti posumnjali kako je 42-godišnjak odgovoran za niz neriješenih oružanih prepada širom grada. O uhićenju i kriminalističkom istraživanju policija je izvijestila na svojim interentskim stranicama.

"U petak, 21. srpnja oko 11. sati u Rapskoj ulici, u tom trenutku za policiju nepoznati počinitelj, počinio je razbojništvo u ljekarni te otuđio novac. Policijski službenici, obilazili su zonu mjesta događaja, uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, te s obzirom da se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo, sustigli su ga i uhitili. Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili kako se osumnjičeni dovodi u vezu s drugim brojnim kaznenim djelima "Razbojništvo".

Naime, sumnja se da je osumnjičeni smišljeno i planski od svibnja 2021. godine pa sve do 21. srpnja 2023. godine počinio ukupno 43 razbojništava, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.

Osumnjičeni u ostvarenju svoga naumu nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.", objavili su iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:26