SREĆA U NESREĆI

U zadnji tren izbjegnuta tragedija kod Korenice: ‘Kamper nas je skoro ubio. Čuvajte se vozila koje stoje uz cestu‘

Čitatelj nam javlja kako je jedva izbjegao nesreću. Njegovu priču potvrdila je i policija

Prizori nesreće

U prometnoj nesreći koja se u utorak dogodila kod Korenice, a koju je skrivio finski državljanin (80) upravljajući kamperom na sreću nitko nije poginuo. Lakše je ozlijeđena tek putnica u Audiju hrvatskih tablica kojemu je kamper oduzeo prednost.

image

Prizori nesreće

Kako smo doznali od policije, Fincu je izdan prekršajni nalog od 3000 kuna, a on je na licu mjesta platio 2/3 kazne, odnosno 2000 kuna. Međutim, kako nam je javio vozač Audija, a potvrdila policija, posljedice nesreće mogle su biti puno gore.

image

Prizori nesreće

"Imao sam gadnu prometnu nesreću s kamperom kojega je vozio vozač iz Finske. Na cesti između Gornje ploče i Korenice, u mjestu Jošani, vraćali smo se s mora i vozili se državnom cestom D1. Kada smo prošli vojarnu došli smo na ravan i dugačak dio ceste gdje smo se vozili poštujući ograničenja. Na autobusnom ugibalištu stajao je kamper. Kad smo mu prišli na 50 metara, on se polukružno okrenuo preko ceste. Probao sam skrenuti u suprotnu prometnu traku. Trubio sam, ali on se i dalje nastavio kretati te sam ga pogodio u prednji dio i sletio u jarak. Vozio sam po jarku, pa izašao iz automobila, gdje sam i ostao stajati. Živi smo i zdravi to je najvažnije", napisao nam je vozač Audija, dodajući da bi htio upozoriti sve vozače da se paze vozila koji stoje uz cestu, "jer s njima se nikad ne zna kad će izletjeti...". "Na autu je naravno totalna šteta...", zaključuje vozač.

image

Prizori nesreće

Prema zaključcima policijskoga očevida, Finac je, nepropisno se prestrojavajući, oduzeo prednost Audiju te ga svojom lijevom stranom udario u desni prednji dio, nakon čega je Audi sletio u jarak.

image

Prizori nesreće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:13