NOVI OKRŠAJ U REMETINCU

U sobi za posjete sukobili se Sabljo i član opasne bande koja mu je htjela likvidirati obitelj

Prije samo sat vremena u Remetincu se dogodio novi fizički obračun

Zgrada zatvora Remetinec i Tomislav Sabljo (u krugu)
 

 Ranko Suvar/Cropix

Samo dan nakon što je tijekom šetnje u zatvoru Remetinec napadnut Darko Jandrić, jedan od skupine osumnjičenika za planiranje likvidacija i postavljanje eksplozivnih naprava po Zagrebu, prije sat vremena u Remetincu se dogodio novi fizički obračun.

Sukob se dogodio između Tomislava Sablje, koji se u Remetincu nalazi zbog optužbi za iznudu, te Jana Andabaka, nedavno uhićenog zbog optužbi da je postavio eksplozivnu napravu pred stan obitelji Sabljinog suoptuženika Tomislava Sučića na Laništu, ali i da je isti bombaški napad trebao izvesti i na obitelj Tomislava Sablje.

Kako neslužbeno doznajemo, obojica okrivljenika slučajno su se zatekla u sobi za posjete. Prema našim informacijama, Sabljo je bio prvi u toj sobi da bi u jednom trenutku pravosudna policija u sobu dovela i Andabaka koji te također primao posjet.

Što se točno dogodilo i tko je inicirao sukob nismo uspjeli doznati. No, nakon par dobačenih riječi započeo je kratki fizički obračun koji su zaustavili zatvorski čuvari.

Podsjetimo, Andabak (25) je osumnjičen da je postavio razorni eksploziv ispred stana obitelji Tomislava Sučića na Laništu, u kojem Sučićeva supruga živi s dvoje djece. Razorna eksplozija napravila je 31. svibnja ove godine u 2.20 sati 'dar-mar' u zgradi. Izbacila je iz ležišta lift te narušila statiku zgrade, zbog čega su evakuirani stanari. Eksplozija je prouzročila štetu od najmanje 1,1 milijun kuna.

Prema optužbama Uskoka, Slična sudbina trebala je 9. srpnja zadesiti i obitelj Tomislava Sablje, ali je policija to spriječila jer je Jan Andabak tog dana u 13.20 uhićen. Prethodno se već bio sastao s Viktorom Milakovićem, sve utanačio s Leom Zdenjakom i s osmookrivljenim Ivanom Krstanovićem i već je obišao ulicu u kojoj živi Sabljina obitelj, ali naum na kraju nije uspio provesti u djelo.

Povod za realizirani napad na Sučićevu obitelj, i onaj neostvareni na Sabljinu obitelj, bila je odmazda Sučiću i njegovu kumu Tomislavu Sablji koji su u remetinečkom zatvoru ponižavali Lea Zdenjaka (31), kuma Viktora Milakovića i prijatelja Darka Jandrića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:35