KRIJUMČARENJE ORUŽJA

U Sarajevu po hrvatskoj tjeralici uhićen Tomislav Drmić, povezuje ga se s poznatom kriminalnom bandom

Drmić će sukladno zakonu biti predan Sudu BiH koji će odlučiti može li on biti izručen Hrvatskoj

Ilustrativna fotografija

 Denis Zuberi/Anadolu Agency Via Afp

Policija u BiH uhitila je u srijedu hrvatskog državljanina Tomislava Drmića za kojim je Interpol Zagreb raspisao međunarodnu tjeralicu, a tereti ga se za trgovinu drogom kao pripadnika zločinačkog udruženja.

Iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su uhićenje bez navođenja identiteta uhićenog, ali su o njegovu identitetu izvijestili mediji. SIPA navodi kako su na temelju operativnih informacija locirali osumnjičenika na području Sarajeva, nakon čega je uhićen i priveden u sjedište SIPA-e.

Lociranje i uhićenje proveli su u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH. Drmić će sukladno zakonu biti predan Sudu BiH koji će odlučiti može li on biti izručen Hrvatskoj.

Riječ je o slučaju iz kolovoza ove godine kada je USKOK otkrio novi kanal krijumčarenja oružja iz Hrvatske preko Slovenije za Italiju. Predvodio ga je, prema sumnjama istražitelja, 41-godišnji Marko Grzunov, a glavni dobavljač, kako proizlazi iz do sada prikupljenih dokaza, bio je Josip Kerum, nećak nekadašnjeg splitskog gradonačelnika i poduzetnika Željka Keruma.

Prema navodima istražitelja on je oružje nabavljao za grupu koja ga je dalje švercala u Italiju, a sve je otkriveno i zahvaljujući tome što su istražitelji nekoliko mjeseci ranije skinuli poruke s aplikacije SKY ECC kojom su se koristili kriminalci. Tomislav Drmić, koji je bio u bijegu, bio je zadužen za financiranje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:09