NAPOKON DOLIJAO

U Dalmaciji uhićen serijski varalica (29), prevario je ljude diljem Hrvatske

Šibensko tužiteljstvo će o njegovoj daljnjoj sudbini odlučivati zajedno sa sudom

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/cropix/

Zbog pet prijevara i jedne računalne, u ruke šibenske policije nakon iscrpnog kriminalističkog istraživanja više policijskih uprava, dolijao je 29-godišnji varalica.

On je, kako su oštećeni građani zasuli kriminaliste svojim prijavama, od ožujka do kolovoza ove godine preko svog računala kontaktirao s različitim osobama diljem zemlje. Pritom je koristio lažna imena te sugovornike dovodio u zabludu da prodaje igrice za računala ili, pak, ulaznice za pojedine koncerte. A obmanjivao je osobe i da iznajmljuje stan čije je fotografije tuđe nekretnine objavljivao kao svoje.

- Nakon što su oštećeni, u želji da si priušte ponuđeno, pristali na komunikaciju s osumnjičenim, kupovali su bonove kao sredstvo plaćanja i slali ih osumnjičenom u zamjenu za kupljene proizvode - otkrivaju iz policije.

Na njegovu moć uvjeravanja su tako nasjeli jedan zagrebački maloljetnik sa 275 eura, 50-godišnji Puljanin sa 175 eura, 29-godišnjakinja iz Karojbe sa 360 eura, 40-godišnjak iz Ližnjana sa 390 eura, 20-godišnjakinja iz Feričanaca sa 270 eura te 30-godišnja Zagrepčanka sa 650 eura.

Po dovršetku istraživanja, serijski varalica je predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske uz kaznenu prijavu šibenskom tužiteljstvu koje će o njegovoj daljnjoj sudbini odlučivati zajedno sa sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:14