KOD OSIJEKA

Tri muškaraca ispala iz čamca na Dravi: Jedan je nestao, potraga za njim još uvijek traje

Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci koji su u subotu i nedjelju tražili nestalog muškarca
Ilustracija
 Ivan Lackovic/Cropix

Na rijeci Dravi kod Osijeka traje potraga za 30-godišnjim muškarcem. On je, kako piše Glas Slavonije, s još dvojicom muškaraca bio u kanuu koji se u subotu prevrnuo u blizini Motonautičkog kluba Neptun.

Nakon prevrtanja kanua trojica muškaraca su se našla u Dravi i počeli plivati prema obali, dok su njihovi prijatelji u svojim kanuima bili nizvodno.

Kratko prije nego što su mladići porinuli kanue u Dravu, do istog se mjesta jet-skijem dovezao jedan muškarac, koji je mladiće upozorio da budu oprezni jer je na tom dijelu jako opasno zbog privezanih šlepova i jakih struja.

Muškarac je krenuo prema svom kombiju i prikolici, namjeravajući izvući jet-ski, kada je čuo vrisku i vidio da se jedan od kanua prevrnuo 15 - 20 metara od mjesta porinuća kanua.

Muškarac je upalio jet-ski i odjurio po muškarce u vodi. Dvojica su se uhvatila za jet-ski, a on je upitao 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, treba li mu pomoć. 30-godišnjak je kazao da će sam doći do obale. Kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na jet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom.

Dok su dvojica spašenih alarmirala policiju, vozač jet-skija svojim je plovilom pokušavao locirati mladića, a kada to nije uspio, odjurio je po ostale prijatelje iz skupine, koji su već odmaknuli u svojim kanuima, i rekao im da se vrate.

Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci. 30-godišnjaka su tražili i u subotu i u nedjelju, a u potragu su se uključilo i više osoba koji su se čamcima zatekli kod Motonautičkog kluba Neptun.

Kako doznaje Glas Slavonije, to nije prvi put da su se muškarci, redom sve sportaši i u dobroj fizičkoj spremi, kanuima vozili Dravom.

Samo 30-ak metara od mjesta s kojeg su mladi muškarci porinuli kanue uz obalu su privezani brodovi, a oko njih su iznimno jake struje. Za sada nije moguće znati što se dogodilo nestalom mladom muškarcu, odnosno je li ga jaka riječna struja povukla pod privezane brodove ili je uzrok zdravstveni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:14