OTKAZANO NATJECANJE

Tragedija na Grobniku: Auto tijekom utrke izletio sa staze i u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu, poginuo sudac

Od siline udarca vozilo je zaskočilo ogradu kojom prigodom je zahvatio dvoje iskusnih sudaca

Ilustracija, utrka na Grobniku

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix Cropix

Prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik, nije uspješno priveden kraju, piše Novi list.

Pri kraju dnevnog programa, tijekom Endurance, jednosatne utrke izdržljivosti, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta.

Od siline udarca vozilo je zaskočilo ogradu kojom prigodom je zahvatio dvoje iskusnih sudaca.

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušački Hitni trakt, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevezena na daljnje kontrole, piše Novi list.

Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim ozljedama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

Utrka je prekinuta, nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode, a tijekom večeri i kasno u noć svi će timovi biti obaviješteni kako nastavka utrke, drugim natjecateljskim danom, u nedjelju, na Grobniku neće biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:09