REHABILITACIJA

Tomo Horvatinčić u ponedjeljak izlazi iz kaznionice u Lipovici i seli u Krapinske Toplice

Bolnica za osobe lišene slobode očitovala se da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb
Tomislav Horvatinčić
 CROPIX

Tomo Horvatinčić (73), koji u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici u ponedjeljak ujutro bit će premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

Odlučila je tako na prijedlog upravitelja kaznionice, nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode očitovala da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb. Kao što je poznato, Horvatinčić se nkaon što mu je potvrđena pravomoćna presuda sam javio na izdržavanje kazne u zatvor u Remetincu, gdje je više od mjesec dana proveo u Dijagnostičkom centru radi određivanja gdje će služiti kaznu.

Horvatinčić će tako nakon što je 7. rujna iz Remetinca premješten u kaznionicu u Lipovici, od čega je 10 proveo u izolaciji na otvorenom dijelu - Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice - sutra biti prevezen u Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama. Bit će prevezen u pratnji pravosudnih policajaca, a ovisno o sigurnosnoj procjeni znat će se hoće li svo vrijeme biti pod nadzorom pravosudne policije.

Podsjećamo, upravo je zbog narušenog zdravlja Horvatinčić tražio odgodu izvršenja kazne do kraja godine, ali njegovoj molbi nije bilo udovoljeno. Horvatinčić je uz pomoć štaka i s medinskim pomagalom došao pred zatvor u Remetinec 14. srpnja. Nakon što 21 dan provede na rehabilitaciji, liječnik mu može predložiti produljenje rehabilitacije, a najdulje to može tražiti do šest mjeseci jer je to pravo koje mu daje i zakon. Ukoliko bi se procijenilo da bi mu osim 21 dana bila potrebna duža rehabilitacija, može mu se odobriti prekid kazne. Horvatinčićev odvjentik Velimir Došen rekao nam je da mu nije poznato da njegov branjenik ide u Krapinske Toplice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:56