PODMETNUTI POŽAR

Tko je protekle noći u Zagrebu zapalio tri auta i motocikl: ‘Kvartom nam hara manijak...‘

Stanovnici Ulice Hrgovići s nevjericom komentiraju palež te su uvjereni da kvartom hara osoba koja namjerno unosi nemir u susjedstvo
Zapaljeni auti 
 Jutarnji

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem ili za više njih koji su iz nepoznatog razloga tijekom noći u utorak u zagrebačkim Hrgovićima zapalili Citroen C2 u vlasništvu 23-godišnjeg Lovre M., a potom i Renault Kangoo daruvarskih oznaka u vlasništvu leasing tvrtke. Plamen se vrlo brzo proširio na obližnje parkirani VW T-Cross Lare O. (59), a zahvatio je i motocikl BMW GS 30-godišnjeg Emira I.

Na mjesto intervencije na parkiralištu ispred stambene zgrade, dok su odjekivale eksplozije jer su počele pucati gume na automobilima, oko 2.30 sati su pristigli zagrebački vatrogasci koji su vrlo brzo stavili požar pod kontrolu i spriječili daljnje širenje.

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a provedenim policijskim očevidom je utvrđeno da je "nepoznati počinitelj najvjerojatnije otvorenim plamenom zapalio osobni automobil C2 kojom je prilikom izgorjela prednja strana vozila i unutrašnjost".

Na susjedno opožarenom VW T-Crossu nagorjela je lijeva strana auta te branici, stop svjetla i unutrašnjost dok je na motociklu izgorjela cerada. Potom se, pretpostavljaju kriminalisti nakon provedenog očevida, piroman "posvetio" i Renault Kangoou koji je bio preko puta i koji je počinitelj zapalio u donjem dijelu pa je na vozilu nagorio pneumatik te blatobran uz plastičnu oblogu ispod blatobrana.

Je li riječ o konkretnoj poruci odaslanoj ciljano odabranom vlasniku i korisniku automobila ili je u pitanju nečija dokolica iz čista mira pod okriljem noći, pokazat će kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Susjedi Ulice Hrgovići, ispred čije se zgrade dogodio piromanski čin, s nevjericom komentiraju palež te su uvjereni da kvartom hara osoba koja ničim izazvana namjerno unosi nemir u susjedstvo.

- Ogorčeni smo kakvom se lakoćom auti pale. Nitko ne razmišlja da je to nečija imovina, ključno sredstvo u svakodnevici. Činjenica je da imamo problem s manjkom parkirnih mjesta pa se susjedi, koji dođu kasno kući doma, parkiraju gdje god stignu, pa i nepropisno, tako da ne treba isključiti taj motiv u ovom slučaju. Kad je počelo pucati oko dva sata poslije ponoći, iskočili smo iz kreveta, a vatrogasci su taman stizali i krenuli brzo gasiti vatru - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Ulice Hrgovići.

image
Zapaljeni auti u zagrebačkoj ulici Hrgovići
Damir Krajac/Cropix
image
Zapaljeni auti u zagrebačkoj ulici Hrgovići
Damir Krajac/Cropix
image
Zapaljeni auti u zagrebačkoj ulici Hrgovići
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 08:03