UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Tko je proširio mučnu snimku ubojstva žene u Rijeci. Vlasnica kafića: ‘Znam tko ju je presnimio. Ne mogu vjerovati...‘

Video koji kruži pokazuje snimku nadzornih kamera ‘iz druge ruke‘

Poprište zločina u Rijeci i Roman Brnada

 Matija Djanjesic/Cropix

Snimka brutalnog ubojstva u kafiću Pin u riječkom Starom gradu brzo se nakon zločina munjevitom brzinom proširila, ne samo po Rijeci već i po čitavoj Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Postavlja se pitanje tko je i na koji način uspio doći do nje. Video koji kruži pokazuje, naime, snimku nadzornih kamera ‘iz druge ruke‘ - prikazuje mobitel kojeg netko drži u ruci i na kojem se u tim trenucima vidi zvjersko premlaćivanje.

Odgovor na to pitanje dala je Novom listu zgrožena vlasnica Pina, a u kratkoj izjavi rekla je sljedeće:

- Želim se oglasiti zbog sporne snimke nadzornih kamera tragičnog događaja u caffe baru Pin. Snimku je presnimio policijski službenik na mjestu događaja, a kao dokaz u istrazi. Nisam upoznata s time kome je i zašto snimka proslijeđena. Napominjem da je nisam snimala, a niti sudjelovala u objavi iste, rekla je vlasnica, vidljivo pogođena ne samo onime što se, nažalost, dogodilo u njezinom kafiću već i postupcima pojedinaca.

Nepojmljivo joj je da je netko mogao zlorabiti svoj položaj, a da stvar bude još gora, neki su čak pomislili i da je za objavu snimke kriv netko iz kafića što uopće nije istina.

Ono što je danas kazala Novom listu vlasnica Pina, ide u prilog informacijama koje su prethodno dobili iz neslužbenih izvora bliskih istrazi. Te informacije su kazivale da je upravo jedan od policajaca svojim mobitelom snimao ono što su zabilježile nadzorne kamere kafića. Vidljivo je to i iz načina na koji je sve snimljeno, kao i zbog glasa koji se čuje u pozadini.

U tom smjeru su išli i komentari brojnih građana koji su čuli za nju ili snimku čak pogledali. O snimci su se mogla čuti razna mišljenja, a prednjači mišljenje mnogih kako je osoba koja stoji iza javnog objavljivanja tako okrutnog ubojstva krajnje neetična i za svaku osudu.

Posebice što su zvjerski napad na nedužnu ženu mogli praktički “na svakom koraku” pogledati maloljetnici i djeca. Mnogi od kojih, nažalost, i jesu.

Policijskoj upravi primorsko-goranskoj smo, vezano za slučaj, Novi list je poslao upit što su poduzeli u vezi otkrivanja osobe koja je proširila snimku. Ovo je njihov kratki službeni odgovor.

‘Nastavno na upit obavještavamo Vas da poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost‘, stoji u odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:50