PREBRZA VOŽNJA

Teška nesreća kod Vinkovaca: Automobilom na zebri udario pješaka, 73-godišnjak preminuo u bolnici

Protiv 65-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Zbog teških ozljeda u vinkovačkoj bolnici umro je 73-godišnjak na kojega je u srijedu predvečer, dok je kao pješak cestu u Otoku prelazio na obilježenom pješačkom prijelazu, automobilom naletio 65-godišnji vozač.

Vukovarsko-srijemska policija u četvrtak je priopćila kako se nesreća dogodila oko 18 sati, kada se vozač automobilom vinkovačkih registracija raskrižju nije približavao sigurnosnom brzinom, zbog čega je udario u pješaka koji je prelazio cestu.

Od zadobivenih ozljeda 73-godišnjak je umro u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Protiv 65-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Iz policije su ovom prilikom savjetovali sve sudionike u prometu da posebnu pozornost usmjere na opreznije kretanje prometom u razdobljima kada je vidna percepcija najzahtjevnija - u sumrak i u svitanje.

Tada se, ističu, preklapa prirodna svjetlost i ulična rasvjeta, pa je obrise elemenata u prostoru teže pravovremeno zamijetiti, a posebice pješake, zbog čega se preporuča kretanje smanjenom brzinom.

"Vozači moraju biti svjesni kako je oku potrebno određeno vrijeme prilagodbe pri izmjeni različito osvjetljenih dijelova prometnica, čega pješaci također nisu svjesni i ugroženi su, bez obzira na sveprisutnu modernu prometnu signalizaciju", poručuju u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:39