ODLUKA SUCA

TAKSIST KOJI JE PRIJETIO NOVINARKI VIŠE NE SMIJE POSJEĆIVATI ZAGREB! Prvo je prijetio u vožnji, potom preko mobitela

 
Aplikacija Bolt i Gordana Grgas
 Bolt.eu

Iako je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo pritvor za taksista Dragana L. (38), koji je prije dva dana tijekom taksiranja poručio da “svim novinarima koji pišu protiv Hrvatske treba dati metak u čelo”, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio ga je na slobodu.

No odredio mu je pritom mjere opreza. Uz to što se bivši vozač Bolta sa sjevera Hrvatske ne smije približiti na 200 metara novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas kojoj je tijekom vožnje izrazio nezadovoljstvo medijima i koju je kasnije pozivima uznemiravao na mobitel, sudac istrage mu je zabranio posjećivanje Grada Zagreba!

Podsjetimo, 11. ožujka novinarka je preko aplikacije servisa Bolt, donedavno poznatog kao Taxify, naručila vožnju.

U vozilo Dragana L. ukrcala se kod firme i krenula kući. No na pola puta komunikacija između njih dvoje je “zapela” pa je vozač krenuo sijati mržnju prema novinarima. - Kad sam mu rekla da sam novinarka, on je odgovorio da nije nimalo zadovoljan hrvatskim medijima i načinom kako pišu protiv Hrvatske te da bi onima koji tako pišu trebalo dati metak u čelo. Upozorila sam ga da pazi što priča, no on je odgovorio da stvarno tako misli. Kad smo stali u koloni, izašla sam iz auta i prijavila ga Boltu - ispričala nam je novinarka Grgas i ne sluteći da tu agonija tek počinje.

Vozača je Bolt isključio s aplikacije onemogućivši mu tako daljnje poslovanje i zaradu, a što je u njemu, očito, probudilo dodatni jal prema “sedmoj sili”. Kako se tijekom večeri ogorčeni vozač i dalje fokusirao na zvanje novinarke čiji je broj imao zahvaljujući naručenoj usluzi vožnje, Grgas se obratila za pomoć policiji, a njemu se ni na jedan poziv zbog straha koji je u njoj izazvao nije javila.

Zanimljivo je koliko je posrnuli taksist bio uporan u pozivima da se, dok je novinarka davala iskaz u policiji, na njezin mobitel javio policijski službenik. Protiv vozača je podnesena kaznena prijava zbog prijetnji, a kako su iste upućene novinarima i tiču se novinarskog posla, Draganu L. prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora ako mu se sudskim putem dokaže krivnja. Otkud tolika averzija prema novinarima, možda se otkrije tijekom sudskog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:24