DRAMA NA CESTI

Sveučilišna profesorica (67) iz Zagreba: ‘Nije istina da sam tog muškarca htjela pregaziti autom. Evo što se dogodilo‘

Policija navodno nije potvrdila navode da se događaj odvijao onako kako ga je prijavio 47-godišnjak

Ilustracija (lijevo); razbijeni retrovizor na vozilu 67-godišnjakinje (desno)

 Darko Tomas/Cropix

Slučaj koji je zainteresirao javnost nakon što je policija u nedjelju izvijestila kako je dan ranije 67-godišnjakinja u Zagrebu svojim automobilom, a nakon svađa u prometu pokušala pregaziti 48-godišnjega vozača, dobio je, kako neslužbeno doznajemo, drugačiji epilog.

Naime, premda je policija preliminarno događaj okarakterizirala kao dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, nakon što je provedeno kriminalističko istraživanje nisu se potvrdili navodi da se događaj odvijao onako kako ga je prijavio 47-godišnjak. Policija će, kako su nam rekli iz PU zagrebačke, zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu o događaju podnijeti tzv. opće posebno izvješće,a ne kaznenu prijavu protiv 67-godišnjakinje. Odluka koga će na kraju procesuirati na osnovi policijskog izvješća ovisit će o državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, zagrebačka policija je u subotu na svojim web stranicama izvijestila kako je nakon sukoba u prometu na području Trnja, 67-godišnjakinja svojim automobilom namjerna krenula naprijed udarivši po nogama vozača s kojim se sukobila.

"Jučer, 23. travnja oko 11 sati, na Trnju, na raskrižju Avenije Većeslava Holjevca i Hrvatske bratske zajednice, nakon nesuglasica u prometu, 48-godišnji vozač osobnog automobila i 67-godišnja vozačica drugog osobnog automobila zaustavili su se na raskrižju, nakon čega je 48-godišnjak izašao iz vozila i stao ispred vozila 67-godišnjakinje na što je ona vozilom krenula prema naprijed udarivši ga pritom u predjelu nogu uslijed čega je izgubio ravnotežu i pao na poklopac motora, a potom ga u daljnjem kretanju prema naprijed udarila bočnim ogledalom u tijelo te se udaljila. Liječnička pomoć 48-godišnjaku je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnica gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.", navela je policija.

Međutim, spomenuta 67-godišnjakinja, inače sveučilišna profesorica u mirovini, jučer nam je rekla kako se događaj odvijao potpuno drugačije jer ju je, dok je u automobilu čekala da se na semaforu upali zeleno svjetlo, napao nepoznati muškarac koji je isprva pokazivao šake i prijetio joj kroz vjetrobran, pokušavao ući u automobil, stajao ispred vozila sprječavajući je da krene, te joj na kraju nogom razbio retrovizor.

image

Razbijeni retrovizor na vozilu 67-godišnjakinje

Privatni album

"To se dogodilo u subotu, a vozila sam se iz Novoga Zagreba preko Mosta slobode, te sam zaustavila na crvenome svjetlu kod poliklinike Sunce, u smjeru ravno prema Aveniji Vukovar. Dok sam čekala da se upali zeleno, odjednom se ispred automobila pojavio čovjek i počeo mahati rukama te mi prijetiti šakama. Htio je polomiti i brisače na autu, a ja sam se zaključala u auto jer je počeo potezati kvaku kako bi ušao u auto. Upalilo se zeleno, ali on je stao ispred mog auta. Ja sam mu mahala i pokazivala da mu makne, ali on se primio za haubu i nije mi dao da krenem. Ja sam lagano krenula, ma jedva 5 km/h i stala, a on se maknuo. Uopće nije pao na pod kako je to bilo navedeno, nego je došao s bočne strane i udarcem nogom totalno smrskao lijevi retrovizor. Krenula sam autom i otišla kući, a za oko sat vremena sam došla u policiju kako bih sve prijavila. Međutim, on je već bio otišao na policiju i rekao da sam ga udarila u kuk retrovizorom, no to nije moguće jer je retrovizor bio potpuno uništen. Na policiji sam zatražila forenzičku analizu, da se utvrdi je li njegov otisak cipele na retrovizoru, i tražila sam da se s haube skinu otisci prstiju gdje se on držao. Nakon toga sam otišla kući, a u ponedjeljak sam ponovno došla dati iskaz", ispričala nam je 67-godišnjakinja.

Kaže da uopće nije primijetila da bi se s tim muškarcem negdje ranije porječkala u prometu te da ga je prvi puta vidjela kada joj je iskočio pred auto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:03