HOROR NA TREŠNJEVCI

‘Sve je to namještaljka. Slovenac nije imao gdje spavati, moj sin mu nije rekao da je tajni agent‘

Majka 37-godišnjeg web dizajnera koja živi u stanu u kojem je Slovenac navodno bio zarobljen tvrdi da je sve "namještaljka"

policija ilustracija

"Ja sam tajni agent i spiritualna reinkarnacija Boga", samo je dio komunikacije preko Tindera kojom je 37-godišnji D. P., inače web dizajner i vlasnik posrnule tvrtke, "namamio" u Zagreb 22-godišnjeg slovenskog državljanina.

Njihova šestomjesečna virtualna komunikacija rezultirala je susretom 9. siječnja ove godine u centru metropole, nakon čega se druženje preselilo u poduzetnikov stan na Trešnjevci. No to je druženje pošlo po zlu jer se prije tri dana Slovenac obratio za pomoć policiji, tvrdeći da ga je D. P. zatočio u stanu u kojem je cijelo vrijeme bila D. P.-ova majka.

Stoga su policajci pokucali na vrata i uhitili D. P., a nakon što je ispitan u tužiteljstvu, pušten je na slobodu uz mjere opreza zabrane približavanja Slovencu.

Susjedi zgrade u kojoj je mladić bio zatočen okolnosti tog posjeta ne znaju, ali otkrivaju kako iz tog stana stalno dopiru buka i svađe jer u "njemu žive posebni ljudi".

Derutna vrata stana s klimavom bravom koja se jedva otvaraju i zatvaraju, i iza kojih je, prema kaznenoj prijavi, Slovenac bio zatočen punih mjesec dana, otvorio nam je D. P., no nije bio raspoložen za razgovor.

Njegova majka nam je, pak, rekla da nije istina da taj mladić nije mogao nigdje.

- Sve je to namještaljka. Sin ga je upoznao prije nekih pola godine preko interneta i nije nikakva laž kad mu je rekao da je tajni agent. Taj dečko je kod nas u stanu proveo desetak dana. Rekao je da nema gdje spavati. U vratima stana uvijek je ključ. Izlazio je i ulazio kad je htio i svi troje smo kuhali. A tog 7. veljače moj sin je uhićen nakon što je Slovenac izašao pred zgradu te nazvao policiju sa sinova mobitela koji mu je dao na korištenje - ispričala je za Jutarnji list majka uhićenog muškarca koji se žrtvi preko interneta, među ostalim, predstavljao i kao specijalist za katastrofe s nadnaravnim moćima.

Slovenac tvrdi da je u stanu bio zatočen od 9. siječnja do 7. veljače, da mu je u stanu bila ograničena sloboda, uskraćivana hrana te sve to popraćeno verbalnim zlostavljanjem.

- Taj dečko iz Slovenije je mlad i povučen. Rekao nam je da mjesečno prima 400 eura socijalne pomoći. Zajedno smo kupovali hranu i za piće, nismo gladovali - dodala je majka osumnjičenog.

Na upit gdje je u tom dvosobnom stanu Slovenac spavao, kaže da mu je D. P. bio pripremio madrac na podu jer da nije želio s njim biti intiman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:36