POKUŠAJ UBOJSTVA

Stravičan zločin kod Rijeke: Mlada djevojka se bori za život, upucao ju je 36-godišnjak

Odvezli su je u bolnicu, a zatim se suučesnik vratio da prikrije tragove

Hitni bolnički prijam u KBC-u Rijeka

 Damir Skomrlj/Cropix

Na području općine Matulji kod Rijeke dogodio se u utorak navečer pokušaj ubojstva o kojem je izvijestila Policijska uprava primorsko-goranska.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 36 i 53 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva i pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Spomenuti 36-godišnjak sumnjiči se da je u utorak oko 21 sat u stanu na području Matulja pucnjem iz vatrenog oružja ozlijedio 23-godišnju hrvatsku državljanku.

Nedugo nakon toga, na mjesto događaja stigao je drugoosumnjičeni 53-godišnjak i pomogao 36-godišnjaku prenijeti ozlijeđenu do osobnog vozila kojim ju je potom 36-godišnjak odvezao u KBC Rijeka.

Osim toga, u namjeri da pomogne prvoosumnjičenom, 53-godišnjak je sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Ozlijeđenoj 23-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje je zadržana. Ozlijeđena djevojka je životno ugrožena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 23:26