MONSTRUOZNO

Stravičan slučaj u Slavoniji: 25-godišnjak seksualno zlostavljao i drogirao dijete (13)

Nakon ispitivanja u nadležnom državnom odvjetništvu osumnjičeniku je određen istražni zatvor

policija ilustracija

 Cropix

Vukovarsko srijemska policija uhitila je i kazneno prijavila 25-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina te omogućavanja djetetu trošenja droga.

Nakon ispitivanja u nadležnom državnom odvjetništvu osumnjičeniku je određen istražni zatvor.

Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru izvijestilo je danas da su u srijedu ispitali 25-godišnjeg hrvatskog državljanina povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak počinio navedena kaznena djela od 30. svibnja 2023. do 3. lipnja 2023. na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Ovo državno odvjetništvo je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora kojeg je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na žrtvu (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku)", priopćilo je tužiteljstvo.

Za spolnu zlouporabu djeteta prijeti mu od tri do 12 godina zatvora, dok je za davanje droge djetetu zapriječena kazna do deset godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:57