U METKOVIĆU

Starija žena predala prevarantima čak 620 tisuća kuna, evo kakvu su joj priču ‘prodali‘

Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji, izvijestila je u četvrtak dubrovačka policija
Ilustracija, kune
 Davor Pongracic/Cropix

Starija žena predala je u Metkoviću dvojici muškaraca 620 tisuća kuna misleći da su policajci, a u drugom slučaju u Dubrovniku je žena lažnim brokerima uplatila 130 tisuća eura, priopćila je dubrovačko-neretvanska policija koja se dosad nije susretala s takvim oblicima prevara.

U prvom slučaju prevare žena je na svoj kućni telefon dobila više poziva muškarca koji joj se predstavio kao kriminalistički inspektor.

Uvjerio ju je da je netko podigao dio njezinog novca oročenog u jednoj banci zbog čega policija vrši provjere pa bi ona trebala podignuti preostali dio novca i dati ga njima.

Misleći da novac predaje policiji, žena je iznos od 620 tisuća kuna predala dvojici nepoznatih muškaraca koji su došli na njenu kućnu adresu.

Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji, izvijestila je u četvrtak dubrovačka policija.

U drugom je slučaju, također starija žena prijavila je prijevaru u Dubrovniku u kojoj je oštećena za 130 tisuća eura.

Ona je posljednju godinu dobivala upute nepoznatih osoba čije je oglase pronašla na internetu, gdje su se predstavljali kao brokeri. Od nje su tražili novac, uz obećanje da će joj ga vratiti uz dobit.

Novac je potom uplaćivala tvrtkama sa sjedištem na Cipru i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, misleći da je riječ o ulaganjima u trgovinu dionicama, valutama i plemenitim metalima.

No, nakon što se pobliže informirala o tvrtkama s kojima je poslovala shvatila je da je žrtva međunarodnih prevaranata te je slučaj prijavila policiji.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je da su joj ta dva modaliteta prijevare koje do sada nije zabilježila na svojem području prijavljeni u posljednjih nekoliko dana.

Građane, posebno one starije dobi, upozorila je stoga da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke kao i da svaki sumnjivi slučaj prijave policiji na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:30