BUKTINJA U PULI

Stari policijski znalac Žile zapalio kafić nakon upozorenja vlasnice: ‘Ma vidjet ćeš ti!‘

Petar Ž. (25) osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog piromanskog čina ‘teškog‘ 5000 eura; ujedno mu opozvana i ranija uvjetna presuda

Požar kafića u Puli

 Jvp Pula/

Rekla mu je "Ne želim te u objektu" na što joj je on odgovorio "Vidjet ćeš ti". Bio je to razgovor koji su vodili u pulskom kafiću Princess vlasnica lokala i nepoželjni gost, inače stari policijski znanac Petar Ž.(25) zvani Žile u noći sa 16. na 17. studenog prošle godine.

I taj dijalog se nikako nije svidio ljutitom mladiću pa se u 3.45 sati vratio do lokala koji se, inače, nalazi u prizemlju stambene zgrade. Razbio je staklo na ulaznim vratima i ušao u kafić po kojem je polio benzin i zapalio vatru koja se vrlo brzo proširila na cijeli inventar, na obloge stupova i na zidove, a sreća u nesreći je da su vrlo brzo stigli na intervenciju pripadnici JVP Pula te su spriječili širenje vatre na stanove iznad.

image

Požar kafića u Puli

Jvp Pula/

Petar Ž. je požar podmetnuo dok mu je na snazi bio uvjet zbog prijašnjeg grijeha jer je na sudu u Pazinu pravomoćno osuđen na uvjetnih godinu dana zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH. Tako da mu je ovoga puta, zbog piromanskog poteza dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, opozvan raniji uvjet te je osuđen na ukupno 15 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

- Točno je sve što me se optužnicom tereti. Žao mi je i kajem se radi svega. Drago mi je da se požar nije proširio još dalje. I tako nešto se više nikada neće ponoviti – branio se posrnuli 25-godišnjak.

Ali oštećenoj ugostiteljici, međutim, to nije nikakva utjeha jer se u ovom kaznenom postupku nije uspjela naplatiti. Sud ju je, naime, sa svojim postavljenim imovinsko pravnim zahtjevom od 5000 eura pričinjene štete uputio u parnicu.

image

Požar kafića u Puli

Jvp Pula/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:29