ČITATELJICA U NEVJERICI

ŠOKIRALA JU REAKCIJA POLICIJE'Provalili su vam u stan? Javite se sutra, danas nema struje'

zagreb, 030205policija racija, kafic dobri momci, gunduliceva ulicamjesto gdje su se skrili pljackasi casino u preradovicevojpolicijski pas izlazi neobavljena poslafoto dragan matic-crn-
 Dragan Matic / CROPIX

Zbog provale u stan, koja se dogodila prošli petak, naša čitateljica jučer ujutro nazvala je zagrebačku 2. policijsku postaju, koja rješava slučajeve s područja Črnomerca.

Tražila je da joj policija pruži nekoliko potrebnih informacija prije nego osobno dođe u postaju. No, rečeno joj je kako je nestalo struje i da ne može dobiti nikakve informacije. Savjetovali su joj i da ne dolazi toga dana, jer joj ne mogu pomoći.

I dalje ne može u stan

- Ostala sam šokirana. Zar policija nema agregat? Ili, ako ga nema, zar stvarno mogu ne raditi s ljudima zato što, eto, nema struje? Jasno mi je da se kvarovi događaju, ali policija bi na to morala biti spremna. Rekli su mi samo da je riječ o velikom kvaru i da mi ne mogu pomoći jer ne mogu doći do podataka - kaže nam čitateljica.

Osim što joj je apsurdna činjenica da zbog tehničkog kvara služba ne radi svoj posao, nevjerojatno joj je da policija punih šest dana nije našla shodnim obavijestiti je da joj je provaljeno u stan. Susjedi su službenicima koji su došli na očevid ponudili da oni obavijeste vlasnicu, no oni su rekli kako će to učiniti. Uzeli su njezine podatke, ali joj se ipak nisu javili.

- Kad su vidjeli da ne dolazim, ipak su me nazvali. Odmah sam došla, ali nisam ulazila u stan. Brava je uništena, pa se ne može normalno ući, a prozor je zapečaćen. Ne znam što činiti - smijem li uopće ući u stan ili ne? Zato sam nazvala policiju. No, još ništa ne znam, tako da u stan nisam ušla. Pošto u njemu ne živim, željela sam ipak pogledati jesu li što uništili - kaže vlasnica.

Dodaje kako ne zna što bi zapravo učinila da kojim slučajem živi u tom stanu. Tada bi problem, pojašnjava, bio daleko veći, jer ne zna bi li mogla ući u stan ili bi morala čekati da policija odobri njezin ulazak. Što bi, sudeći po brzini kojom su je nazvali da je obavijeste o pljački, moglo potrajati neko vrijeme.

‘Zovite nas kasnije’

Iz 2. policijske postaje kažu kako nije istina da su bez struje bili tijekom cijelog dana, već je bila riječ o jednosatnom kvaru. Nakon toga su, tvrde, normalno radili, primali stranke i mogli dati bilo kakve informacije o slučajevima. Rečeno nam je i kako ne znaju kako je naša čitateljica uspjela razgovarati s nekim od njihovih službenika u vrijeme kvara, jer, tvrde, tih sat vremena nisu imali struje, a nisu im radile ni telefonske linije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:54