LUDI DAN NA GRANICI

Slovenac auto natrpao vinom, a Šibenčanka grudnjak marihuanom

Slovenac je u Hrvatsku pokušao ući sa 800 litara vina. Platio je kaznu, a vraćao se bez vina
Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Sedamnaest kilograma marihuane, tromblon, streljivo, puške i 800 litara vina u srijedu su oduzeli carinici i policajci u četiri odvojena slučaja na četiri granična prijelaza. Buran dan na hrvatskim granicama počeo je u naselju Banfi, uz graničnu crtu sa Slovenijom u Međimurju.

U automobilu 50-godišnjeg Slovenca nađeno je čak 800 litara vina, koje su mu carinici oduzeli te ga kaznili s pet tisuća kuna. Vozač je kaznu platio i odmah se vratio u Sloveniju. Sljedeći ulov dogodio se na graničnom prijelazu Jasenovac kod Siska, gdje su dvojica 21-godišnjih Austrijanaca u automobilu sakrili: tromblon, streljivo, dvije automatske puške i pripadajuće spremnike. Ukupno im je oduzeto 245 komada streljiva, a obojica su pritvorena na 48 sati.

Za to vrijeme na Kleku u blizini Metkovića, 28-godišnja Šibenčanka L. V. pokušala je prokrijumčariti marihuanu. U grudnjak je sakrila 8,2 grama, ali su carinici drogu pronašli.

U večernjim satima na prijelazu Pasjak mobilna jedinica Carinske uprave zaustavila je kombi Volksawagen Transporter, u kojem je pronađeno oko 17 kilograma marihuane. Kombi je vozio Ded Marashi, Albanac s boravištem u Italiji, koji je prepraćen u zatvor u Rijeci.

Prema riječima načelnika Tomislava Kristića, pošiljka je nabavljena u Albaniji za 3000 eura, a trebala je bila isporučena u Italiju za oko 3000 eura, ali po kilogramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:16