OSTAO BEZ SVEGA

Slavonca opelješila ‘žena na samrti‘: Obećala mu nasljedstvo, on joj uplatio 20.000 eura za ‘troškove odvjetnika‘

Novac je uplaćivao u različitim iznosima, kroz više mjeseci, no neslužbene informacije kazuju kako je "žena na samrti" tražila i daljnje uplate...
Arhivska fotografija
 Neja Markicevic/Cropix

Sumnju na prijevaru preko Facebooka "tešku" nekoliko desetaka tisuća eura prijavio je policiji 35-godišnji muškarac iz sela Petrovci, u okolici Vukovara, javlja Glas Slavonije. Prijavu je podnio u četvrtak, nakon što mu je postala sumnjiva višemjesečna "prepiska" o obećanom nasljedstvu od 650.000 eura ako plati navodne "troškove odvjetnika"!

- Vukovarskoj je policiji 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio kako ga je nepoznati počinitelj, koji se predstavio kao žena starije životne dobi na samrti, putem društvene mreže Facebook doveo u zabludu tako što mu je obećao nasljedstvo - cjelokupnu imovinu i 650.000 eura, ako uplati novčani iznos za troškove odvjetnika - naveli su o tom nevjerojatnom slučaju jučer iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Očigledno prevareni 35-godišnjak je, kako se također iz policije navodi, "na više zahtjeva počinitelja za plaćanje različitih iznosa troškova" u razdoblju od svibnja do kolovoza 2021. godine uplatio novac.

Navodno je Petrovčanin na taj način ostao bez 20-ak tisuća eura. Novac je uplaćivao u različitim iznosima, kroz više mjeseci, no neslužbene informacije kazuju kako je "žena na samrti" tražila i daljnje uplate... Potom se, pak, odlučio cijeli slučaj prijaviti policiji. - Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo prijevare - zaključili su iz PU-a u Vinkovcima.

Unatoč brojnim upozorenjima hrvatske policije da nitko ne plaća nikome ni lipe, ako ga ne poznaje, ili nije siguran o kome se radi, i dalje je velik broj žrtava na internetu.

- Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare kriminalaca. Prevaranti se koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi od vas izvukli novac ili vrijedne financijske informacije. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo - opetovano je izdano upozorenje vukovarsko-srijemske policije građanima kojeg je potpisala policijska službenica za odnose s javnošću Martina Halas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:57