A BIJA JE FIN...

‘Šjor Bepo Bagulin‘: Umirovljenik (73) s Paga brutalno izudarao vlastitog gosta štapom za hodanje!

U napadu razularenog 73-godišnjaka gost je zadobio prijelom kostiju nosa, kontuzije lakta, otvorene rane nosa i posjekotine na glavi

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix/Cropix

Zbog brutalnog napada štapom za hodanje, 73-godišnji umirovljenik s otoka Paga Boris K. osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

Sutkinja Ana Zrilić osudila ga je na uvjetnu zatvorsku kaznu za kazneno djelo protiv života i tijela – nanošenje teške tjelesne ozlijede u pokušaju.

Incident se odigrao 27. lipnja 2018. oko 3,30 sati u paškom mjestu Miškovići, gdje je 73-godišnjak na terasi svog restorana nakon kraće prepirke, sa ciljem da ga teško tjelesno ozlijedi izudarao gosta štapom za hodanje. Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, 73-godišnjak je gosta više puta snažno udario u predjelu glave i gornjeg dijela tijela, zbog čega je ovaj dignuo ruke kako bi zaštitio glavu od udarca, a potom 'glavom bez obzira' pobjegao iz restorana.

U napadu razularenog 73-godišnjaka zadobio je prijelom kostiju nosa, kontuzije lakta, otvorene rane nosa i posjekotine na glavi.

Sutkinja Ana Zrilić u cijelosti se složila sa zahtjevom državnog odvjetnika, te je izdan kazneni nalog kojim je okrivljenik proglašen krivim za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozlijeda.

- Tereteće činjenice proizlaze iz dokaza na kojima se temelji optužnica, a sankciju sud u cijelosti smatra primjerenom osobi okrivljenika tako i njegovoj krivnji i težini kaznenog djela, te smatra da će se istom postići kako generalna tako i specijalna prevencija- navela je sutkinja Ana Zrilić u obrazloženju presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 10:58