STRAH I TREPET

Sisački Mad Max je zapravo kuharica: Nema što nije napravila, na kraju je završila i u zatvoru!

Rezime svega je 10 dana zatvora, novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna te trostruka zabrana upravljanja B kategorijom

Prometna policija (ilustracija)

 Boris Kovacev/Cropix/Boris Kovačev/Cropix

Siščanka I.M. (52), po struci kuharica koja prema vlastitim navodima radi kao njegovateljica u Sloveniji, nikad nije položila vozački ispit, ali vozi "ko velika". Osim sisačke policije u tu njezinu ljubav prema vozilu na četiri kotača koja je nekad popraćena i s alkoholnim promilima, upućen je i sisački sud koji je sredovječnoj dami zbog više prometnih grijeha u tri navrata (vožnje bez vozačke, pod utjecajem alkohola i bijega s mjesta nesreće nakon sudara s drugim vozilom) izrekao tri nepravomoćne presude. I to istoga dana, u istoj sudnici.

Rezime svega je 10 dana zatvora, novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna te trostruka zabrana upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca, a koja će početi teči tek ako 52-godišnjakinja ikada odluči položiti vozački ispit.

Prema optužnom prijedlogu prvo je 7. veljače 2022. u 23.05 sati u Vatrogasnoj ulici u Petrinji uhvaćena u prekršaju. Osim što je vozila bez vozačke, policija joj je izmjerila i 1,17 g/kg. Ogriješila se o članke 216. i 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a sud joj je izrekao, s odmakom od pet mjeseci, ukupno 8000 kuna, plaćanje 100 kuna paušala te mjeru zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.

Zatim je otkriveno i da je 7. ožujka 2022. oko 19.15 sati opet došla u fokus policiji. Zatečena je kako vozi Petrovićevom ulicom kroz Petrinju. Naravno bez vozačke, a pritom je, vozeći se unazad, udarila u parkirani auto u vlasništvu jedne tvrtke. I umjesto da stane, kako to zakon nalaže, Siščanka je nakon nesreće pobjegla, pa se osim za članak 216. ogriješila i o članak 43. te 176. istog Zakona.

Sud ju je i zbog toga "lupio" po džepu izrekavši joj 10.000 kuna novčane kazne uz zabranu upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca. I u tom sudskom postupku se s odmakom od četiri mjeseca pokajala.

Tu njezinom điranju nije bio kraj. Vozila se ona i po Žažini. Otkrili su to policajci 25. lipnja oko jedan sat poslije ponoći. I opet je bila pod utjecajem alkohola točnije napuhala je 1,46 promila.

Sud joj je izrekao zbog toga 10 dana zatvora, 5000 kuna novčane kazne i dvomjesečnu zabranu upravljanja B kategorijom. Zatvorski staž je već odgulila dok joj je trajalo zadržavanje u pritvoru, a hoće li kazne ikada platiti i je li išta do sada naučila, pokazat će vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:06