RASPISANA TJERALICA

Sin profesorice i bivše ugledne sutkinje nestao bez traga: Gadosti koje je radio bivšoj curi su neprepričljive

Bivšu je silovao, uhodio, snimao... Optužnicom tužiteljstvo tereti 30-godišnjaka za dva silovanja, protupravno oduzimanje slobode i nametljivo ponašanje

Ilustracijska fotografija

 Andrii Lysenko/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrii Lysenko/alamy/alamy/profimedia

Prije više od godinu dana potvrđena je optužnica u slučaju 30-godišnjeg Zagrepčanina, inače sina uglednog hrvatskog bračnog para (majka mu je profesorica prava i svojevremeno jedna od najuglednijih sutkinja op.a) zbog dva slučaja silovanja, nametljivog ponašanja i protupravnog oduzimanja slobode. No, umjesto da se pojavi na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zagrebu i suoči s optužbama tužiteljstva iza zatvorenih vrata jer ročišta te vrste, kad su seksualni delikti u pitanju i inače nisu otvorena za javnost, 30-godišnjak je nestao. Obzirom da pozive suda ignorira pa je sudski postupak zapeo, sud je za njim odlučio raspisati europski uhidbeni nalog koji je na snazi od, kako doznajemo, 12. siječnja ove godine i još uvijek nije realiziran.

Iako postoje neke indicije da se 30-godišnjak nalazi u inozemstvu, tu nam informaciju nitko nije mogao potvrditi, a niti demantirati. Osumnjičeni je u navedenom slučaju do sada već bio dva puta u istražnom zatvoru od čega je prvi put bio pritvoren nakon što je kazneno prijavljen, a potom i pušten uz mjere opreza obaveznog javljanja svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u policijsku postaju kao i zabrane približavanja žrtvi, a drugi puta jer ga je žrtva prijavila za kršenje tih određenih mjera točnije prijavila je da ga je susrela u tramvaju i on ju je, pritom, fiksirao pogledom 71 sekundu, smijao joj se u lice i obratio s pitanjem ‘Šta se i dalje ljutiš? Hoćemo na kavu ili kebab?‘

Podsjetimo, 30-godišnjak je optužen da je od rujna 2015. do prosinca 2021., uspostavljao neželjene kontakte s djevojkom s kojom se zabavljao neko vrijeme i koja mu je dala do znanja da je vezi kraj. Zvao ju je na telefon stotinu puta dnevno i slao isto toliko poruka tražeći da "provedu još samo jedan lijepi dan". Iako je blokirala njegove pozive, on je mijenjao telefonske brojeve, a usput je uznemiravao i njezine roditelje. Ujedno joj je i prijetio smrću, ali i da će nauditi njezinoj obitelji te partneru, a dno dna dotakao je kad je od nje tražio da snima svoj seksualni odnos sa dečkom i da joj šalje snimke što je ona do straha i učinila. Prema optužbi često je znao stajati i pod njenim prozorom te osluškivati i gledati što radi u stanu, na prozor joj je bacao kamenje, ispred kuće joj je trubio sirenom, a usto joj je u stanu poskrivečki stavio uređaj za prisluškivanje, a u knjigu na polici ispod televizora umetnuo kameru. Jednom prilikom joj je vozilo namazao izmetom i natrpao ga smećem.

Situacija je postajala sve bezizlaznija za nju tako da je djevojka u više navrata, pristajala sastati se s njim u nadi, smatra tužiteljstvo, da će on doista prestati s tim ludilom, no umjesto toga ju je u nekoliko navrata fizički i spolno zlostavljao te prijetio smrću, a na koncu ju je i zatočio u stanu, nakon čega se u slučaj uključila i policija.

Inače, jednoj od scena njezina bježanja i prepirki s optuženim kod Maksimirskog stadiona svjedočila je i jedna poznata hrvatska glumica koja je vidjela "ispred sebe djevojku koju je s leđa zaskočio neki mladić...."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:43