BOMBAŠ U ŠKOLI

Sat i 15 minuta drame u Sisku, doznali smo detalje: ‘U zadnje vrijeme se čudno ponašao...‘

Škola je evakuirana, zgradu su okupirali interventni policajci, a Siniša Š. je sam ostao u zgradi te proučavao što se o njemu piše
Siniša Šipuš
 Ronald Goršić/Cropix, Facebook

- Imam bombu kod sebe. Hoću razgovarat' sa Žinićem - rekao je rastrojeni Siniša Š. (32) oko 12.10 sati kad je došao do zgrade Strukovne škole Sisak, točnije građevinskog laboratorija koji nakon potresa koristi županijska uprava. O nesvakidašnjem upozorenju tijekom kojeg je objasnio i da je sin poginulog branitelja te da mu je dosta nepravde, sisačka je policija dobila dojavu u 12.15 sati. Nakon sat i 15 minuta "zatočeništva" u školskoj zgradi, muškarac je s vrećicom u rukama, naočalama i maskom na licu izašao u pratnji policije. I to kroz vrata na koja je ušao. Navodno je to uslijedilo nakon kraćeg razgovora s dvojicom prijatelja koji su prethodno komunicirali s policijom. Bombu zapravo nije niti imao.

Njega je do zgrade dovezla prijateljica koja nije znala njegove namjere jer joj je rekao da ide u školu predati donaciju. U međuvremenu je cijela škola evakuirana, zgradu su okupirali interventni policajci, a Siniša Š. je sam ostao u zgradi te proučavao na internetu što se o njemu piše. Pritom je prijateljima poslao poruku "Županija okupirana", ali nije poznato jesu li prijatelji znali za njegov plan.

Koje su točno njegove nakane bile, što je tražio i što će dobiti osim kaznene prijave, doznat će se po dovršetku kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku. No, eksplozivnu napravu kod sebe nije imao.

Ravnatelj Strukovne škole Ivica Beloglavec rekao nam je da je za akciju doznao od spremačice pa je na vrijeme svih 200-tinjak učenika u miru napustilo prostor zgrade.

- Došla je čistačica i vikala da je čula da je čovjek s bombom ušao u zgradu. Sišao sam dolje, rekli su mi da je u prostorijama gdje se nalazi županija, pa sam obavijestio profesore i učenike da lagano, bez žurbe napuste zgradu. Bio sam svjestan da u našem dijelu nema opasnosti. Samu akciju nismo vidjeli jer smo bili udaljeni od zgrade, a njega su izveli na bočna vrata. Neka žena nam je vani rekla da ga je dovezla te da je u zadnje vrijeme on ozbiljno pukao, ali da ne vjeruje da bi ikome išta nažao učinio - rekao nam je ravnatelj Beloglavec.

Kad su čuli za bombaša u školi, puno roditelja je došlo po svoju djecu.

- Svako spominjanje oružja vrati nas u 90-e. Odmah sam došla po sina kad je javio da je neki tip s bombom ušao u školu. I on je dijete poginulog hrvatskog branitelja i nije nikome na kraj pameti, unatoč inertnosti i nepravdama koje nam vlast svako malo priušti, sijati strah - kaže za Jutarnji Marija K., majka srednjoškolca.

Upućeni u problematiku otkrivaju da se Siniša Š. nakon razornog potresa vrlo aktivirao u pomaganju.

- Nije se štedio. Pomagao je svima od jutra do mraka kako se ono kaže, ali mu je veliku gorčinu izazvala nepravda i navodno nepoštenje oko dodjele materijala za obnovu pa je naprosto odlučio porazgovarati sa najvažnijom osobom na županijskoj razini. Međutim, odabrao je krivi način - kaže nam Sinišin dugogodišnj prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:35