PUCNJAVA U ZAGREBU

Sačekuša u maniri onih u Juž. Americi: Kamere snimile napad, nikome nije jasno ponašanje napadača

Napadnuti ugostitelj, logično, nije baš imao želju za razgovor s novinarima: "Stvarno mi je žao, ali ne mogu sada pričati"

Policijski očevid

 Željko Puhovski/ Cropix

Dvojica nepoznatih napadača, lica maskiranih motociklističkim kacigama, presrela su jučer oko 12,40 sati u Ulici Cebini u Buzinu, BMW u kojemu se nalazio vlasnik jednoga lokala, te pištoljem s prigušivačem kroz vjetrobransko staklo pucali u njega. Međutim, slučajno ili namjerno, promašili su ga, te je ugostitelj samo lakše ozlijeđen krhotinama vjetrobranskog stakla.

Događaj, koji je sličio na klasičnu sačekušu poput onih u Južnoj Americi, odvio se usred bijela dana, doslovce na ulazu u poslovni centar u kojemu se između ostaloga nalazi redakcija Otvorenoga radija.

image

Nepoznati je počinitelj ispalio hitac prema osobnom automobilu.

Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon pucanja, dvojac na motoru se udaljio, a ugostitelj se odvezao svojim automobilom, te je ubrzo obavijestio policiju. Koliko smo uspjeli provjetriti, ugostitelj inače iz Velike Gorice, koji u vlasništvu ima jedan lokal na području zagrebačke okolice do sada nije imao nikakvih problema sa zakonom, te nema ideju tko bi mogao stajati iza ovakvoga agresivnoga prepada na njega.

Napadnuti ugostitelj, logično, nije baš imao želju za razgovor s novinarima. "Stvarno mi je žao, ali ne mogu sada pričati. Nemam komentara", rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru nakon što smo mu se predstavili. Odmah po dolasku policija je mjesto događaja ogradila trakom te počela prikupljati tragove kojih pak puno nije bilo.

image

Policijski očevid

Zeljko Puhovski/Cropix

Veliki crni BMW napadnutog ugostitelja nije se više nalazio na mjestu događaja kada su pristigli novinari, te se i on vjerojatno nalazi na policijskom parkiralištu gdje forenzičari pokušavaju s njega uzeti što je više moguće korisnih tragova.

image

Policijski očevid

Zeljko Puhovski/Cropix

Sam događaj, međutim kako doznajemo vrlo su precizno snimile nadzorne kamere s obližnjih zgrada, te se na snimci vidi kako je dvojac na skuteru pratio BMW sve do trenutka kada se zaustavio i krenu parkirati ispred poslovne zgrade, da bi zatim jedan od muškarac sišao sa skutera te iz blizine pucao u smjeru ugostitelja kroz vjetrobransko staklo. No, iz nekoga razloga nije ga pogodio, a navodno je ispalio samo jedan hitac, što ostavlja veliku mogućnost da se zapravo radi o nekoj vrsti upozorenja napadnutome ugostitelju, budući da je napadač imao vrlo jasnu sliku mete te je mogao nastaviti pucati prema ugostitelju.

Nakon toga pucač se popeo na skuter te su se odvezli u smjeru juga, iz kojega su prethodno došli prateći BMW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:37