PROVODI SE ISTRAGA

Rijeka: Voditelj financija prisvojio šest milijuna kuna i oštetio svoju tvrtku

S računa u inozemstvu je primao uplate i novac vraćao na svoj račun, a nezakonitu imovinsku korist je ulagao u nekretninu

Ilustracija

 Srđan Vrančić/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv voditelja financija (1967.), kojega sumnjiči da je krivotvorio isprave, prisvajao i prao novac i tako za više od šest milijuna kuna oštetio tvrtku u kojoj je radio.

Drugookrivljenicu(1963.), odgovornu osobu druge tvrtke, se sumnjiči da ga je poticala da na temelju fiktivnih pozajmica isplati 132 tisuće kuna u korist njezine tvrtke.

Kako navode iz ŽDO, sumnja se da je prvookrivljenik od 2016. do 2020., kao voditelj financija pravne osobe sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, s poslovnih računa kod više banaka prisvojio novčana sredstva neosnovanim isplatama na svoj bankovni račun.

Sumnja se da je od 2016. do 2020. u računovodstvo predavao preinačene bankovne izvatke, prikrivao podatke o isplatama na svoj račun i mijenjao podatke o uplatama i stanju računa te da je sastavio i ovjerio neistinite blagajničke isprave i predavao preinačene račune.

Prvookrivljenik je od 2016. do 2020., radi prikrivanja nezakonite imovinske koristi, obavljao brojne transakcije, uplate i isplate na račun u inozemstvu.

S računa u inozemstvu je primao uplate i novac vraćao na svoj račun, a nezakonitu imovinsku korist je ulagao u nekretninu i osobno vozilo, koje je potom darovao supruzi, priopćili su iz riječkog ŽDO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:08