TRAGIČNA SMRT

Rezultati obdukcije Mateja Periša: U organizmu imao tragove kokaina, amfetamina i alkohola

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela

Matej Periš i mjesto u Dunavu na kojem je pronađeno tijelo

 Cropix/Privatna arhiva

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela. Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

- Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

- Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima - priopćilo je tužiteljstvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

- Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda - navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Nakon što su objavljeni rezultati obdukcije, srpskom Telegrafu izjavu je dao otac Mateja Periša, Nenad Periš.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam što se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesretan slučaj. On je bio sportist... Vjerujem tužiteljstvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 07:45