OTUĐILI 779.400 KUNA

Razbojnici koji su digli bankomat u zrak dobili 4 godine zatvora, DORH se žalio: ‘Kazna nije dosta visoka‘

Dvojac je u siječnju ove godine minirao bankomat na Trgu Ane Rukavine u Trnskom te oteli 779.400 kuna

Provala u bankomat u Trnskom

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu smatra da kazne od po 4 godine zatvora nisu dovoljno visoke za dvojicu okrivljenika koji su u siječnju ove godine minirali bankomat na Trgu Ane Rukavine u Trnskom te oteli 779.400 kuna, te je podnijelo žalbu tražeći izricanje većih kazni. Ognjen G. i Lorenzo B. nepravomoćno su nedavno osuđeni na sudu u Novome Zagrebu zbog te krađe i miniranja bankomata, a veći dio otetoga novca je pronađen. O podnošenju žalbe izvijestilo je općinsko tužiteljstvo u Novome Zagrebu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu zaprimilo je pisani otpravak osuđujuće presude Općinskog suda u Novom Zagrebu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1987. i 1993.) zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona te je uložilo žalbu na presudu zbog odluke o kazni.

Predmetnom presudom okrivljenici su proglašeni krivima te je, svakom okrivljeniku zasebno, izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i dosuđen imovinsko-pravni zahtjev u iznosu od 60.498,78 kuna kojeg su dužni solidarno isplatiti.

Podsjetimo, okrivljenike se teretilo da su 11. siječnja 2022. od 3:15 do 3:25 sati u Novom Zagrebu, ispunili smjesom plina samostojeći bankomat ugrađen unutar ulaza u jednu trgovinu, a potom aktivirali plin električnim impulsom preko električnog kabla pa je došlo do eksplozije i izbijanja upravljačke ploče i vrata sefa bankomata te su, u zajedničku korist, zadržali naprijed navedeni novčani iznos, za koji su oštetili jednu banku.", navelo je tužiteljstvu priopćenju.

image

Provala u bankomat u Trnskom

Damir Krajac/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:15