DOVRŠENA ISTRAGA

Puštena dvojica od četvorice uhićene zbog pucnjave na Donjim Sveticama: Nisu imali veze s obračunom

Propucani muškarac oporavlja se od posljedica ranjavanja oba stopala u KB Merkur

U pucnjavi nedaleko zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja jedna osoba je ozlijeđena

 Davor Pongracic/Cropix

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje povodom pucnjave koja se dogodila pred građanima u srijedu nešto prije podne u zagrebačkoj Ulici Donje Svetice, a kojom prilikom je u stopalo ranjen 46-godišnji Nazif H. I dok se od posljedica ranjavanja oba stopala u KB Merkur oporavlja propucani muškarac, s posljedicama svojih poteza s druge strane zakona u obliku kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost suočit će 34-godišnji R.Z. i 21-godišnji D.Z. dok su druga dvojica privedenih puštena na slobodu jer ih kriminalisti nisu povezali s obračunom.

- Policija sumnja kako su dvojica osumnjičenih 8. prosinca oko 11.15 sati u Ulici Donje Svetice izašla iz osobnog automobila koprivničkih registarskih oznaka te su u smjeru 25-godišnjaka i 46-godišnjaka iz pištolja ispalili svaki po jedan hitac i pri tome pogodili, u predjelu oba stopala starijeg oštećenog. Liječnička pomoć ozlijeđenom pružena je u Kliničkoj bolnici Merkur, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, dvojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, kako su nam svjedoci ispričali nedugo nakon obračuna koji se dogodio nedaleko zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Nazif H. je ranjen dok je izlazio iz dvorišta na ulicu gdje je neko vrijeme automobil pun muškaraca bio zaustavljen. Zaredale su se psovke a potom i više ispaljenih hitaca, nakon čega su počinitelji T.Z. (19), R.Z. (25), R.Z (34) i D.Z (21), pobjegli u nepoznato. No nisu daleko stigli – dvojicu je policija u nepunih sat vremena locirala na području Vrbovca, a 20 minuta nakon toga na Peščenici su uhićena i (pre)ostala dvojica. Uz sudske naloge policija je pretresla domove na vrbovečkom području kao i jedan na području Peščenice. Iduće je na potezu tužiteljstvo koje će odlučiti hoće li za dvojicu osumnjičenih tražiti istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:23