HEROJI IZ DONJE VOĆE

Pukom srećom spriječena tragedija: Vatrogasci slučajno naišli na Astru u plamenu i spasili majku i dijete

Dosita je puka slučajnost da su se vatrogasci s krajnjeg sjevera Hrvatske uopće našli u smjeru iz Karlovca za Zagreb
Prizor s mjesta intervencije
 Dvd Donja Voća

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca DVD-a Donja Voća, danas je na auto cesti Karlovac-Zagreb spriječena veća tragedija.

Vatrogasci su se pukom srećom našli na auto cesti kad se iz još neutvrđenog razloga zapalio osobni automobil Opel Astra, u kojemu su se nalazili majka i dijete.

Brzom su intervencijom ugasili zapaljeni automobil i zbrinuli prestravljenu majku Marijanu i sedmogodišnjeg Mateja, koji su netom prije uspjeli izaći iz vozila karlovačkih registarskih oznaka.

- Na osmom kilometru autoceste Karlovac-Zagreb, u 14.20 sati, vidjeli smo pred nama zapaljeno vozilo iz kojega su u tom trenutku izlazili uplašeni majka i dječak. Ugasili smo vatru i ostali s njima do dolaska pomoći. Nema se tu što puno za reći. Vatrogasci su tu da reagiraju u spašavanju imovine i ljudi – skromni su Danijel Komes i Boris Patrčević, vatrogasci DVD-a Donja Voća.

Majka Marijana zamolila nas je da istaknemo da je iznimno zahvalna vatrogascima iz Donje Voće.

Dosita je puka slučajnost da su se vatrogasci male općine s krajnjeg sjevera Hrvatske, Donja Voća, uopće našli u smjeru iz Karlovca za Zagreb.

- Vatrogasci su jutros u Karlovcu preuzeli novo navalno vozilo i odmah s njim imali prvu intervenciju. Srećom pa su vozilo preuzeli s punim spremnikom vode, pa su bili spremni – ponosan je na svoje vatrogasce načelnik Općine Donja Voća, Krunoslav Jurgec.

Donja Voća jedna je od najmanjih općina Varaždinske županije, na granici sa Slovenijom, poznata po hrabrosti za upuštanjem u projekte koji daleko nadmašuju općinski proračun. Tako je njihov tvrdoglavi načelnik Jurgec, lider projekta postavljanja širokopojasnog Interneta za još šest općina i Grad Lepoglavu, vrijednog 100 milijuna kuna. Ovaj iznos za 20 puta premašuje skromni općinski proračun Donje Voće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:57