MONSTRUOZAN ZLOČIN

Prva kazna doživotnog zatvora u Sloveniji: ‘Ne znam što se dogodilo, ubio sam troje nedužnih ljudi‘

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinitelj proglasi neubrojivim u vrijeme počinjenja nedjela.

Policija/Ilustracija

 Damir Krajač/cropix

U Sloveniji je u ponedjeljak trostruki ubojica Silvo Drevenšek osuđen na doživotnu kaznu zatvora, što je prvi takav slučaj od kako je 2008. godine izmjenama kaznenog zakona doživotni zatvor ponovo uveden kao sankcija za najteža kaznena djela.

Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnju večer prošle godine u selu Gerečja vas ubio svoju bivšu partnericu, a nakon toga, i to u prisutnosti njihova 4-godišnjeg sina, još i partneričine roditelje.

"Ne znam što se je sa mnom dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu prije nisam pomislio na ubojstvo i više nikad ni neću", kazao je ubojica na sudu.

Tužiteljstvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakteriziralo kao posebno okrutno i planirano ubojstvo, motivirano osvetom i koristoljubljem.

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinitelj proglasi neubrojivim u vrijeme počinjenja nedjela.

Tridesetpetogodišnjak je partnericu i njene roditelje ubio hladnim oružjem u njihovoj kući, jer ga je žena s kojom je imao dijete napustila i tražila podjelu stečene imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:51