ŽALBA NA PRESUDU

Provalio u trgovinu pa se dao u bijeg i pokušao pregaziti policajce: ‘Ma to je premala kazna, tražimo više!‘

Rumunjski državljanin je osuđen na pet godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja nanošenja teških ozljeda i zbog teške krađe

Potjera za Rumunjima

 Pu Varaždinska/

Povisite mu kaznu jer je premala! I bio je to pokušaj teškog ubojstva policijskih službenika! - sukus je žalbe varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva prema kojoj je 46-godišnji rumunjski državljanin osuđen na pet godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja nanošenja teških ozljeda i zbog teške krađe.

Naime, osuđeni Rumunj je s drugim muškarcen, 25-godišnjim sunarodnjakom, 2. rujna 2021. pod okriljem noći, točnije oko jedan sat nakon ponoći, provalio u trgovinu tehničke opreme Elipso u Optujskoj ulici u Varaždinu, čija su staklena vrata razbili maljem. Pritom su uzeli više raznih uređaja (mobitela, pametnih satova i dr.) čija je vrijednost premašila 220 tisuća kuna.

image

Plijen koji su Rumunji ukrali

Pu Varaždinska/

U bijegu su lopove, međutim, presrela dvojica policajaca, pa je 46-godišnjak vozilom krenuo prema njima, a policajci su pravodobnim odskokom u stranu izbjegli nalet. Jedan od policajaca je čak tom prilikom uporabio vatreno oružje ispaljujući hice upozorenja u zrak, a kako se odbjegli auto s ukradenim stvarima nije zaustavljao, pucao mu je u gume pa su lopovi na kraju otrčali u polje kukuruza. Tražilo ih se satima, u potragu su uključili i pse tragače, a dizani su i dron te helikopter specijalne policije.

Tužiteljstvo smatra da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice i odlučio o visini kazne.

Državno odvjetništvo u žalbi pobija zaključak suda da je okrivljenik imao namjeru samo teško ozlijediti policijske službenike, smatrajući da se radi o pokušaju teškog ubojstva dvojice policijskih službenika. Također tužiteljstvo u žalbi predlaže da se Rumunju izrekne stroža kazna, s obzirom na težinu i način počinjenja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:34