IZVAN KONTROLE

Poznati zagrebački kuhar usred noći urinirao po vratima bratove sobe: ‘Gnjido, gnoju, đubre!‘

Mladi kuhar još mora odguliti 29 dana zatvora, ali u zatvor neće jer mu je izrečena uvjetna kazna s rokom kušnje od godinu dana

Policija (ilustracija)

 Cropix/

Kuhar poznatog zagrebačkog restorana F.P. (30) pod okriljem noći u stanu u centru metropole bio je totalno izvan kontrole kada je odlučio priuštiti svome bratu buđenje iz noćne more. Bilo je to u 1.57 sati nakon ponoći kada je došao do vrata sobe u kojoj je brat spavao te ista počeo zapišavati. Muškarac se trgnuo iz sna i upitao brata što to radi nakon čega ga je F.P. zasuo uvredama i psovkama:

"Gnjido, gnoju, malo đubre, zato si takav kakav jesi, sam si kriv što tvoja djeca nisu s tobom kao niti djevojka".

Čuvši sve to dok mu brat urinira po vratima, obratio se za pomoć policiji koja je 30-godišnjaka privela jer je u konačnici počinio psihičko nasilje nad bratom pa je prijavljen za članak 10. t.3. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

S obzirom na to da je samo tu jedno noć proveo pod ingerencijom policije, u kaznu zatvora od 30 dana koju mu je izrekao zagrebački prekršajni sud, bit će uračunat taj jedan dan. Tako da mladi kuhar još mora odguliti 29 dana zatvora, ali u zatvor neće jer mu je izrečena uvjetna kazna s rokom kušnje od godinu dana.

Osim toga sud mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane prilaska bratu punih šest mjeseci od pravomoćnosti presude, a ako je prekrši kaznit će se s najmanje 390 eura ili s najmanje 10 dana zatvora. Također, mora podmiriti i 20 eura sudskih troškova. S navedenom odlukom 30-godišnjak se složio pa je ista odmah postala i pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:01