KRŠILI MJERE

Pozitivnu djevojku zatekli u zatvorenom kafiću s društvom, mladića u vožnji gradom

Oba slučaja policija tretira kao počinjenje kaznenog djela ‘Širenje i prenošenje zarazne bolesti‘
Ilustracija, policija
 Denis Jerković/cropix

Policija iz Koprivnice prijavila je 24-godišnjakinju koja je bila u zatvorenom ugostiteljskom objektu iako ima koronavirus, a vukovarska policija prijavila je 22-godišnjeg mladića iz Vinkovaca koji je bio u druženju s poznanicom, a znajući da ima potvrđen virus COVID-19.

Kako je izvijestila PU koprivničko-križevačka, jučer, 1. prosinca, oko 20 sati, na širem đurđevačkom području u zatvorenom ugostiteljskom objektu nalazilo se više osoba koje su konzumirale pića, a među njima i 24-godišnjakinja kojoj je izrečena mjera Covid - liječenje u kući od 23.11.2020.g do 3.12.2020. godine, koju ista nije poštovala čime je dovela u opasnost druge ljude da im prenese zaraznu bolest.

O događaju je izviješten epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti protiv 24-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25. studenog 2020. godine, u točno neutvrđenom vremenu napustio adresu svog boravka, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19.

Provedenim utvrđivanjem 22. godišnjak je na taj način doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti, najmanje jednu osobu, budući da je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:59