ZLOČIN U MEĐIMURJU

Povećana kazna ubojici starice: Tvrdim predmetom udario ju je u glavu, bacio na tlo i odvukao u sobu

Kalanjoš se teretio da je između 10. i 12. veljače 2020. provalio u kuću u kojoj je sama živjela 78-godišnjakinja

Očevid ubojstva u Novakovcu

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Visoki kazneni sud povisio je za pet godina zatvorsku kaznu Saši Kalanjošu (30) koji je proglašen krivim za ubojstvo 78-godišnje Ane Strahije u veljači 2020. godine u međimurskom selu Novakovcu, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je, ne navodeći Kalanjošev identitet, priopćilo da je apelacijski sud usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda u odnosu na izrečenu kaznu Kalanjošu koji se teretio za teško ubojstvo.

‘‘Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i preinačio presudu Županijskog suda u Varaždinu na način da je optuženog 30-godišnjaka osudio na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina.’’, izvijestio je DORH.

Kalanjoš se teretio da je između 10. i 12. veljače 2020. provalio u kuću u kojoj je sama živjela 78-godišnjakinja koja ga je zatekla u hodniku.

Tvrdim predmetom udario ju je u glavu, bacio na tlo i odvukao u sobu. Od teških ozljeda starica je preminula, a Kalanjoš je pretražio kuću i pobjegao s neutvrđenim iznosom novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:43