UHIĆEN PREVARANT

Posudio automobil ‘za sprovod u Bosni‘, pa ga odlučio ostaviti tamo puna tri mjeseca

Policija je 37-godišnjeg prevaranta uhitila i predala pritvorskom nadzorniku.

Ilustracija/policija

 Jutarnji

Pod izlikom da mu treba auto za odlazak na sprovod članu šire obitelji u susjednu državu, 37-godišnji muškarac je ušetao u jednu tvrtku u Zaprešiću.

Bilo je to još 9. kolovoza ove godine oko 13 sat, kada je u prostorijama tvrtke u Stepinčevoj ulici posudio od direktorice tvrtke Škodu Fabiu zagrebačkih oznaka. Ona mu je predala ključeve Škode i potrebne dokumente, a prema vlastitim navodima, u autu je bio ostao i razni keramičarski alat te sigma za rezanje keramičkih pločica.

Gospođa je prekasno shvatila da ju je poznanik doveo u zabludu i izigrao njezino povjerenje obećajući svako malo da se vraća u Hrvatsku i da će joj auto vratiti. No, ni nakon tri mjeseca to učinio nije. Na dan posudbe auta oko 18 sati napustio je teritorij Republike Hrvatske preko graničnog prijelaza Maljevac pričinivši štetu od 38 tisuća kuna. Vozilo se i dalje nalazi u Bosni.

A policija je prevaranta uhitila i predala pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega posebno izvješće podneseno novozagrebačkom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:17